

Gresskarlapper
Godt krydra lapper med nydelig smak av høst.
Gresskar er fantastisk i matlaging. Gang på gang bruker jeg det istedenfor egg i oppskrifter, og gang på gang blir jeg overrasket over hvor utrolig det er. Det binder rører og deiger godt sammen, samtidig gjør det retten mye mer saftig enn et egg kunne klart. For ikke å glemme den nydelige smaken!
Denne røren lager du kjapt, og den trenger ikke å svelle. Total tid på å lage røre samt å steke lapper tar ikke mer enn femten minutter. Lappene passer veldig godt til kaffen, men jeg liker også veldig godt å lage dem til frokost.
Ingredienser til 6 lapper:
-
- 2,5 desiliter hvetemel
-
- 2 teskjeer bakepulver
-
- 2 spiseskjeer sukker
-
- 1 teskje kanel
-
- 0,5 teskje ingefær
-
- 0,5 teskje muskat
-
- 0,5 teskje allehånde
-
- 0,5 teskje salt
-
- 2,5 desiliter soyamelk
-
- 1,5 desiliter gresskarpuré
-
- Olje til steking
Framgangsmåte:
Bland sammen de tørre ingrediensene i en bolle, de våte i en annen. Ha de våte over i de tørre, og rør det hele raskt sammen.
Varm olje i en stekepanne, bruk medium/høy varme. Stek to eller tre lapper om gangen, på hver lapp går det en liten øse røre. De trenger ikke mer enn et par minutter på hver side.
Tips: Lappene smaker kjempegodt med hjemmelaget tranebærsaus.