

Browniekake med marshmallows
Alt er bedre med marshmallows!
Hvem har vel ikke revet seg i håret av mislykka veganske brownies? Utvalget med oppskrifter er mildt sagt skuffende. Det er noe med å få dem saftige i midten som er veldig utfordrende.
Her bruker vi knuste linfrø blandet med soyamelk, som gjør jobben bra. Pass bare på at du knuser frøene så godt som mulig. Kjøper du de ferdig knuste anbefaler jeg å kjøre dem noen ekstra runder i kjøkkenmaskinen i tillegg.
Veganske marshmallows får du tak i flere steder. Jeg pleier å bestille mine fra Vegan Essentials, som er veldig greie å handle fra.
Brownien plasseres på en kjeksbunn, som bidrar med tekstur til retten.
Ingredienser:
-
- 4 spiseskjeer vegansk margarin
-
- 100 gram veganske havrekjeks
-
- 3 desiliter veganske marshmallows
Brownielag:
-
- 2 desiliter soyamelk med sjokoladesmak
-
- 3 spiseskjeer knuste linfrø
-
- 80 gram vegansk sjokolade
-
- 80 gram vegansk margarin
-
- 2 teskjeer vaniljeestrakt, eventuelt godt vaniljesukker
-
- 1,5 desiliter hvetemel
-
- 0,5 teskje bakepulver
-
- 0,5 teskje salt
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle en liten ildfast form (ca 15*20 cm) med bakepapir.
Smelt margarinen.
Knus kjeksene, enten i en kjøkkenmaskin eller blender, eller ved å ha dem i en plastpose for så å knus med en kjevle. Spar noen spiseskjeer kjekssmuler til pynt. Resten blander du sammen med margarinen.
Press blandingen ut nederst i formen. Fordel marshmallows over. Sett til sides.
Brownielag:
Rør soyamelk og linfrø sammen i en liten bolle.
Smelt sjokolade og margarin i vannbad.
Mål opp vaniljesukker, hvetemel, bakepulver og salt, og rør dem godt sammen.
Når sjokoladen og margarinen er smelta, heller du linfrøblandingen oppi. Rør det sammen, og hell deretter i de tørre ingrediensene. Rør alt sammen, og fordel over marshmallowsene.
Stek i 28 – 30 minutter.
Avkjøles i kjøleskap. Sikt gjerne litt melis over før servering.