Polentapinner med urtemajones

God snacks med smak av gresskar. 

Polenta tilsatt gode smaker er kjempefin snacks når du har lyst på noe ekstra. Her har jeg i gresskarpuré, og serverer polentaen med en smakfull urtemajones.

Når du koker polenta, er det viktig å huske på to ting:

    1. Ikke ha i all polentaen på en gang. Da kommer det til å sprute noe fælt, og det er stor sjanse for at det klumper seg.
    2. Selv om blandingen tykner veldig raskt, er det viktig å likevel la det koke en stund. Når polentaen slipper kantene på gryten er det klart. Dersom den ikke får koke blir den ikke så enkel å steke opp senere.

Gresskarpuré kan du kjøpe hermetisk, eller lage selv. Lager du den selv deler du gresskaret i to, tar ut steinene og legger gresskardelene med innsiden ned i en ildfast form. Hell på to desiliter vann, og bak på 175 grader. 30 minutter for små gresskar, 60 for store.

Etterpå kan du grave innmaten ut av gresskaret med en spiseskje.

Skal du bruke den i bakst er det greit å kjøre den noen runder i kjøkkenmaskinen før bruk.

Ingredienser:

    • 3 desiliter vann
    • 2 spiseskjeer soyamelk
    • 1 teskje vegansk buljongpulver
    • 1 dæsj lønnesirup
    • 2 spiseskjeer næringsgjær
    • 1,5 desiliter finkornet polenta
    • 2 spiseskjeer vegansk margarin
    • Salt og pepper
    • Olje til steking

Urtemajones: 

    • 2 hvitløksfedd
    • 3 kvaster basilikum
    • Salt og pepper

Framgangsmåte: 

Kok opp gresskarpuré, vann, melk, buljongpulver, sitrup og næringsgjær. Tilsett polentaen litt etter litt, mens du visper kraftig. Det kan sprute opp litt her, så pass på å ta gryten av platen om det blir for gale. 

Skru ned varmen, og la det småkoke under visping i mellom ti og tjue minutter. Blandingen vil tykne med en gang, men det er viktig at den koker en stund for å bli smidig og fin. Etterhvert merker du at den slipper kantene på gryten.

Ta gryten av platen, og rør inn margarin. Smak til med salt og pepper. Hell polentaen over i en form, og sett kaldt. Den bør stå minst en time i kjøleskap, gjerne mer.

Før steking tar du polentaen ut av kjøleskapet, og skjærer den opp i stenger.

Varm olje i en panne. Stek polentapinnene på medium/høy varme. Snu litt på dem underveis.

La de renne av seg litt av fettet på litt kjøkkenpapir eller et rent kjøkkenhåndkle, og servér dem varme.

Urtemajones: 

Finhakk hvitløk og basilikum. Rør dem inn i veganesen, og smak til med salt og pepper.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *