

Pasta Alfredo
Italiensk klassiker som du lager på ti minutter.
Pasta Alfredo er en klassisk pastarett, som foruten pasta består av en saus laget av smør og parmesan. Her er en vegansk versjon med spaghetti, fritt etter bloggen veganyumyum.
Hemmeligheten bak retten er å ikke veganisere den med å bytte ut en og en råvare med deres veganske alternativer, men å se på retten i sin helhet.
Basen er cashewnøtter og rismelk (annen vegetabilsk melk med nøytral smak fungerer også), og masse gode smakstilsetninger. Sausen er fyldig, og lite saus rekker til mange porsjoner.
Tilsett gjerne grønnsaker eller veganske chorizobiter.
Ingredienser til fire porsjoner:
-
- Pasta (pass på at den er uten egg)
-
- 2,5 desiliter vegetabilsk melk (ris-, mandel-, usøta soyamelk)
-
- 1 desiliter cashewnøtter
-
- 1 desiliter næringsgjær
-
- 2 spiseskjeer vegansk margarin
-
- 1 spiseskje tahini
-
- 1 spiseskje sitronsaft
-
- 1 spiseskje dijonsennep
-
- 1 teskje røkt paprikapulver
-
- Bittelitt muskat
-
- 2 hvitløksfedd
-
- Nykvernet pepper
Framgangsmåte:
Kok pasta etter anvisning på pakken.
Ha resten av ingrediensene i en kjøkkenmaskin eller blender, og kjør på høy hastighet til du har en helt jevn saus.
Etter at du har silt av vannet fra pastaen, har du pastaen tilbake i gryten, og rører inn sausen. Smak eventuelt til med litt salt.
Server med en gang, gjerne toppet med frisk basilikum og mer pepper.