Gresskarcupcakes med edderkoppglasur

Overrask barn og voksne med cupcakes som er både kule og utrolig smakfulle. 

vegan gresskarcupcakes
HALLOWEENCUPCAKES: Ekle små godbiter, med smak av krydder, kremost og sjokolade.

Gresskar er fantastisk å bruke i bakst! Helt utrolig! Vanligvis synes jeg det er den enkleste ting av verden å bake uten egg, men har du i gresskar – da får du et så saftig og godt resultat at det bare er å forby egg med en gang.

Disse cupcakene er så gode, og det er ingenting i veien for at voksne kan spise dem. Spindelvevmønsteret er lett å lage, og kombinasjonen kremost/sjokolade passer veldig godt med kryddersmaken i cupcakene.

gresskarcupcakes

Ingredienser til 12 cupcakes: 

  • 1 desiliter soyamelk 
  • 1 teskje eplesidereddik
  • 1 desiliter gresskarpuré
  • 1 desiliter nøytral olje
  • 3 desiliter hvetemel
  • 1 teskje bakepulver
  • 0,5 teskje natron
  • 1 desiliter hvitt sukker
  • 1 desiliter brunt sukker
  • 1 teskje kanel
  • 0.5 teskje ingefær
  • 0,5 teskje muskat
  • 0,5 teskje salt
  • 1 teskje vaniljesukker

Kremostglasur: 

  • 50 gram vegansk margarin
  • 50 gram vegansk kremost naturell
  • 2 desiliter melis

Sjokoladeganache: 

  • 50 gram vegansk sjokolade
  • 2 spiseskjeer vegansk fløte

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et muffinsbrett med 12 former.

Visp sammen melk og eddik i en liten bolle. La det stå i noen minutter. Rør deretter inn gresskarpuré og hvetemel.

Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en større bolle. Hell i det våte, og visp alt raskt sammen.Tilsett mer melk om det blir for tørt.

Fordel røren i formene, og stek i 18 – 20 minutter.

Avkjøl kakene helt før du begynner med pyntingen.

Kremostglasur:

Kjør margarin og kremost glatt i en kjøkkenmaskin. Spe med melis til du har en fin og kremete konsistens.

Smør kremen fint over kakene.

Gresskarcupcakes

Sjokoladeganache: 

Smelt sjokolade i vannbad, og rør inn fløten. La det avkjøles noen minutter, før du har det over i en spraypose. Bruk minste åpning mulig – her kan det være helt greit å droppe tupp og skjære et bittelite hull i steden for.

Lag ringer av sjokoladen over kremostglasuren. Bruk et grillspyd, en tannpirker eller lignende til å dra striper fra midten av kaken og ut mot kantene, for å lage spindelvevmønster.

Slik lager du halloweencupcakesvegansk cupcake

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE CUPCAKES FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *