

Gresskarcupcakes med edderkoppglasur
Overrask barn og voksne med cupcakes som er både kule og utrolig smakfulle.
Gresskar er fantastisk å bruke i bakst! Helt utrolig! Vanligvis synes jeg det er den enkleste ting av verden å bake uten egg, men har du i gresskar – da får du et så saftig og godt resultat at det bare er å forby egg med en gang.
Disse cupcakene er så gode, og det er ingenting i veien for at voksne kan spise dem. Spindelvevmønsteret er lett å lage, og kombinasjonen kremost/sjokolade passer veldig godt med kryddersmaken i cupcakene.
Ingredienser til 12 cupcakes:
-
- 1 desiliter soyamelk
-
- 1 teskje eplesidereddik
-
- 1 desiliter gresskarpuré
-
- 1 desiliter nøytral olje
-
- 3 desiliter hvetemel
-
- 1 teskje bakepulver
-
- 0,5 teskje natron
-
- 1 desiliter hvitt sukker
-
- 1 desiliter brunt sukker
-
- 1 teskje kanel
-
- 0.5 teskje ingefær
-
- 0,5 teskje muskat
-
- 0,5 teskje salt
-
- 1 teskje vaniljesukker
Kremostglasur:
-
- 50 gram vegansk margarin
-
- 50 gram vegansk kremost naturell
-
- 2 desiliter melis
Sjokoladeganache:
-
- 50 gram vegansk sjokolade
-
- 2 spiseskjeer vegansk fløte
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et muffinsbrett med 12 former.
Visp sammen melk og eddik i en liten bolle. La det stå i noen minutter. Rør deretter inn gresskarpuré og hvetemel.
Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en større bolle. Hell i det våte, og visp alt raskt sammen.Tilsett mer melk om det blir for tørt.
Fordel røren i formene, og stek i 18 – 20 minutter.
Avkjøl kakene helt før du begynner med pyntingen.
Kremostglasur:
Kjør margarin og kremost glatt i en kjøkkenmaskin. Spe med melis til du har en fin og kremete konsistens.
Smør kremen fint over kakene.
Sjokoladeganache:
Smelt sjokolade i vannbad, og rør inn fløten. La det avkjøles noen minutter, før du har det over i en spraypose. Bruk minste åpning mulig – her kan det være helt greit å droppe tupp og skjære et bittelite hull i steden for.
Lag ringer av sjokoladen over kremostglasuren. Bruk et grillspyd, en tannpirker eller lignende til å dra striper fra midten av kaken og ut mot kantene, for å lage spindelvevmønster.