Gresskarcupcakes med edderkoppglasur

Overrask barn og voksne med cupcakes som er både kule og utrolig smakfulle. 
Gresskar er fantastisk å bruke i bakst! Helt utrolig! Vanligvis synes jeg det er den enkleste ting av verden å bake uten egg, men har du i gresskar – da får du et så saftig og godt resultat at det bare er å forby egg med en gang.

Disse cupcakene er så gode, og det er ingenting i veien for at voksne kan spise dem. Spindelvevmønsteret er lett å lage, og kombinasjonen kremost/sjokolade passer veldig godt med kryddersmaken i cupcakene.

Ingredienser til 12 cupcakes: 

    • 1 desiliter soyamelk 
    • 1 teskje eplesidereddik
    • 1 desiliter nøytral olje
    • 3 desiliter hvetemel
    • 1 teskje bakepulver
    • 0,5 teskje natron
    • 1 desiliter hvitt sukker
    • 1 desiliter brunt sukker
    • 1 teskje kanel
    • 0.5 teskje ingefær
    • 0,5 teskje muskat
    • 0,5 teskje salt
    • 1 teskje vaniljesukker

Kremostglasur: 

    • 50 gram vegansk margarin
    • 50 gram vegansk kremost naturell
    • 2 desiliter melis

Sjokoladeganache: 

    • 50 gram vegansk sjokolade
    • 2 spiseskjeer vegansk fløte

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et muffinsbrett med 12 former.

Visp sammen melk og eddik i en liten bolle. La det stå i noen minutter. Rør deretter inn gresskarpuré og hvetemel.

Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en større bolle. Hell i det våte, og visp alt raskt sammen.Tilsett mer melk om det blir for tørt.

Fordel røren i formene, og stek i 18 – 20 minutter.

Avkjøl kakene helt før du begynner med pyntingen.

Kremostglasur:

Kjør margarin og kremost glatt i en kjøkkenmaskin. Spe med melis til du har en fin og kremete konsistens.

Smør kremen fint over kakene.

Sjokoladeganache: 

Smelt sjokolade i vannbad, og rør inn fløten. La det avkjøles noen minutter, før du har det over i en spraypose. Bruk minste åpning mulig – her kan det være helt greit å droppe tupp og skjære et bittelite hull i steden for.

Lag ringer av sjokoladen over kremostglasuren. Bruk et grillspyd, en tannpirker eller lignende til å dra striper fra midten av kaken og ut mot kantene, for å lage spindelvevmønster.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *