Nutella-cupcakes

Nydelige kaker med hasselnøtt og kakao. 
Jeg blir visst aldri lei av å lage cupcakes, og nå på høsten synes jeg det passer ekstra godt med kakao og hasselnøtter.

Disse kakene skiller seg en del ut fra de andre jeg pleier å lage, da glasuren ikke er like hard. Derfor bør de oppbevares i kjøleskap fram til rett før servering.

Prikken over i-en på disse kakene, er om du har hasselnøttmelk i. De selger det blant annet på Kinsarvik, og de pleier å ha det i økologiske butikker, samt noen svært godt assorterte dagligvarebutikker.

Hasselnøttmelk kan du også lage selv. Hvis du ikke har, bruker du det du ønsker av annen vegetabilsk melk.

Ingredienser til 12 cupcakes: 

    • 2 desiliter hasselnøttmelk
    • 0,75 desiliter vegetabilsk olje
    • 2 desiliter sukker
    • 2,5 desiliter hvetemel
    • 0,75 desiliter kakaopulver
    • 1 teskje natron
    • 0,5 teskje bakepulver

Hasselnøttglasur: 

    • 3 desiliter hasselnøtter
    • 0,75 desiliter kakaopulver
    • 3 desiliter melis
    • 200 gram vegansk margarin

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Fyll et muffinsbrett med 12 former.

Visp sammen melk og olje en i en liten bolle. Bland de tørre ingrediensene i en litt større bolle.

Hell de våte ingrediensene over i de tørre, og visp det raskt sammen.

Fordel røren utover muffinsformene, og stek i 18 – 20 minutter.

Hasselnøttglasur: 

Legg 12 hasselnøtter til sides (disse skal brukes som pynt). Kjør resten av hasselnøttene på høy hastighet i en kjøkkenmaskin eller blender til de er helt knuste. Tilsett resten av ingrediensene og kjør til du har en jevn krem. Er den for løs kan du ha i litt mer margarin, eventuelt en kombinasjon av margarin og melis.

Fordel glasuren utover kakene, og topp hver cupcake med en hasselnøtt.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *