Restaurantanbefaling: Saf, London

Saf i Shoreditch har dessverre stengt. Kensingtonavdelingen holdes fortsatt åpen. Åpningstider og adressen til denne ligger nederst i bloggen, meny, konsept og service er veldig likt. 

SAF: Sunt, friskt og delikat.

At Londons mest stilfulle vegetarrestaurant er vegansk og mostly raw er ingen tilfeldighet. På Saf oser det av helse og sunnhet. På kjøkkenet har toppkokken David Bailey ansvaret, og målet hans er klart: Han vil ha den første raw-stjerna i Guide Michelin.

Den sørafrikanske kokken hadde jobbet på flere av Londons beste gourmetrestauranter da han ble vegetarianer. Han valgte å slutte å jobbe med restauranter som serverte kjøtt, og fikk raskt sjansen som kjøkkensjef på Saf da restauranten i Shoreditch var i etableringsfasen. Med sin filosofi om at mat ikke bare skal være godt, men også se bra ut, har han i løpet av det siste tiåret gitt en skikkelig vitamininsprøytning til Londons vegetarkjøkken.

Det finnes også en Saf-restaurant i etasjen over Whole Foods i High Street Kensington i London, samt en i Istanbul.

DAVID BAILEY: Sjefen bak den innovative veganmaten på Saf.

Saf i Shoreditch ligger i et supertrendy område i Øst-London, med to Overground-stasjoner like ved (Hoxton og Shoreditch High Street). Du kan også ta buss 55 fra Oxford Circus. Lokalet er stort og åpent, interiøret er minimalistisk men koselig, og det går i lyse, naturlige farger.

Et digert produksjonskjøkken som tar seg av det meste av matlagingen i underetasjen, så kokkene i det åpne kjøkkenet midt i restauranten trenger ikke streve mye for å legge opp maten. De ser veldig rolige ut der de står, og denne roen bidrar til å skape en veldig god stemning på Saf.

Restaurantens konsept er å servere gourmetmat, der alt er plantebasert og mye er raw eller mostly raw. Saf bruker ikke honning, og heller ingen produkter som er blitt foredlet eller behandlet. Grytidlig hver morgen er en kokk fra restauranten på The New Covent Garden Market, der grønnsaker og frukt blir kjøpt inn (for ordens skyld: Markedet ligger ikke i Covent Garden, men i Vauxhall. Jamie Oliver er også en ivrig kunde der).

LASAGNA TERINE: En rå versjon av den italienske klassikeren hos Saf.

Saf Shoreditch har egen meny for lunsj, middag og søndager. Menyene er omfattende, her finner du både forretter, wraps, smørbrød, hovedretter og desserter, og det finnes både rå retter og retter som har blitt tilberedt over 48 grader. Menyene endres fortløpende, og de har en del til felles med Saf i High Street Kensington.

Prisene er greie, men om en tenker på hva råvarene koster og hvor lange arbeidsprosessene til raw food er, da virker det billig. Forrettene koster i underkant av ni pund, mens hovedrettene ligger rett under 15.

Siden restauranten serverer mye raw food, har de veldig lite matavfall fra kjøkkenet. Det meste blir gjenbrukt i supper, wraps og crackers. Dette er for meg veldig positivt – i en tid der vi kaster mer og mer mat.

Når det kommer til service, er jeg også veldig positivt overrasket over Saf. Vegetarrestauranter har ofte hyggelig personell, men det er ikke alltid spesielt servitørene er så flinke. Hos Saf er det et veldig behagelig og profesjonelt nivå på de ansatte. De er kunnskapsrike, og det er lett å merke at de bryr seg om restaurantens konsept.

Adresse Kensington:
The Barkers Building
Whole Foods Market 1st floor
London, W85SE

Nettsted:
safrestaurant.co.uk 

Telefon:
+44(0)20 7368 4555

Åpningstider:
Mandag-lørdag: 12.-22 (møt opp senest 21)
Søndag: 12-18 (møt opp senest 17)

PHOSUPPE: Nydelig og friskt med tofu og frisk koriander.


FLERE RESTAURANTANBEFALINGER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *