Frokostbrød

Lettvinte frokostbrød. 

Frokostbrød og annen småbakst hører helgefrokosten til. Disse er gode med det hva det skulle være av pålegg. Har du flere igjen, putter du de i en plastpose, så kan du bruke de på kvelden eller neste morgen. Da pleier jeg å varme stekeovnen opp til 225 grader, pensle frokostbrødene med litt vann, og steke i noen få minutter.

Denne oppskriften er basert på en oppskrift jeg fant på denne bloggen. Originalen inneholder to egg, og gjett hvordan jeg erstattet dem? Ved å gjøre INGENTING. Nemlig. Jeg klarer ikke å forstå hvorfor du skulle trenge dem. Frokostbrødene holder seg fint sammen, de er luftige og fine og smaker utrolig godt.

For å få den karakteristiske fasongen er det ingen hokus-pokus. Med denne oppskriften slipper du kjevling og bretting; det eneste som skal til er å rulle ut pølser av deigen og skjære ut biter av disse. Resten tar etterhevingen seg av.

Ingredienser til 16 frokostbrød: 

  • 25 gram fersk gjær
  • 1 spiseskje sukker
  • 6 spiseskjeer vegansk margarin 
  • 4,5 desiliter soyamelk
  • 500 gram hvetemel + ekstra til utbaking
  • Vann eller olje til pensling
  • Valmuefrø

Framgangsmåte:

Smuldre opp gjæren i en bolle og ha sukkeret over. 

Smelt margarin i en liten gryte. Hell soyamelk over, og varm det sakte opp til blandingen har fingertemperatur. Hell blandingen over gjæren, og la det stå et par minutter slik at gjæren får løst seg opp.

Rør inn litt og litt av hvetemelet. Mulig du må bruker litt mer eller mindre enn de 500 grammene. Elte til du har en glatt deig. Ha plastfolie eller et rent kjøkkenhåndkle over bollen, og sett deigen til heving et lunt sted, cirka 45 minutter.

Kle to stekebrett med bakepapir.

Ha godt med mel på kjøkkenbenken, og ha deigen over.  Elt den godt, og skjær den opp i fire emner. Rull hvert emne til en pølse. Skjær av endestykkene, og skjær pølsen i fire like deler. Gjenta med hele deigen. Fordel bitene på stekebrettene.

Dekk over brettene med rene kjøkkenhåndklær, og sett dem til etterheving til frokostbrødene har hevet seg godt. Dette tar mellom tre kvarter og en time.

Forvarm stekeovnen til 200 grader. 

Pensle frokostbrødene og dryss valmuefrø over dem. Stek et brett om gangen i cirka 10 minutter. Avkjøl frokostbrødene på rist.

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE SMÅBRØD FINNER DU HER. 

2 Comments

 1. kan disse kaldheves?

  1. Mari Hult

   Vil anta at det går fint om du har god tid 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *