

Hasselnøttmelk
Godt å drikke, godt å ha i baksten.
Hasselnøttmelk er supert å bruke i bakst som trenger litt ekstra nøttesmak. Tilsetter du litt agavesirup eller noen dadler i får du en søt og god melk som kan drikkes.
Ingredienser:
-
- 2,5 desiliter hasselnøtter
- 5 desiliter vann til bløtlegging
- 8 desiliter vann
- Eventuelt litt agavesirup
Framgangsmåte:
Bløtlegg nøttene i cirka åtte timer. Hell av vannet. Har nøttene over i en kjøkkenmaskin eller blender, og tilsett vann og eventuelt agavesirup. Kjør på høy hastighet i noen minutter. Alle nøttene skal knuses ganske godt. Slå av maskinen, og la blandingen stå i ro i noen minutter.
Bruk deretter en finkornet sil dekket av et rent kjøkkenhåndkle til å sile melken over i en skål. Bruk hendene til å presse ut all melken.
Oppbevares kaldt på flaske. Rist på flasken før du bruker melken.
Tips: Hasselnøttpulpen som er igjen kan brukes i veganburgere, knekkebrød eller dehydreres til kjeks.