Hasselnøttmelk

Godt å drikke, godt å ha i baksten. 

Hasselnøttmelk er supert å bruke i bakst som trenger litt ekstra nøttesmak. Tilsetter du litt agavesirup eller noen dadler i får du en søt og god melk som kan drikkes.

Ingredienser:

    • 2,5 desiliter hasselnøtter
    • 5 desiliter vann til bløtlegging
    • 8 desiliter vann
    • Eventuelt litt agavesirup

Framgangsmåte: 

Bløtlegg nøttene i cirka åtte timer. Hell av vannet. Har nøttene over i en kjøkkenmaskin eller blender, og tilsett vann og eventuelt agavesirup. Kjør på høy hastighet i noen minutter. Alle nøttene skal knuses ganske godt. Slå av maskinen, og la blandingen stå i ro i noen minutter.

Bruk deretter en finkornet sil dekket av et rent kjøkkenhåndkle til å sile melken over i en skål. Bruk hendene til å presse ut all melken.

Oppbevares kaldt på flaske. Rist på flasken før du bruker melken.

Tips: Hasselnøttpulpen som er igjen kan brukes i veganburgere, knekkebrød eller dehydreres til kjeks.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *