Rå dessertmousse

Imponér med fargerike og smakfulle porsjonsdesserter. 


Disse små skjønnasene er perfekt dessert om du venter gjester. De kan forberedes litt tid i forveien, og i porsjonsstørrelser vet du alltid at det er nok til alle.

Lett er det å variere smakene, slik at det blir større sjanse for at alle får en variant de liker best. Her har jeg laget mynte, vanilje og sjokolade pluss bringebær, vanilje og bjørnebær. Prøv deg gjerne fram med andre smaker! Mer kokossmak er nok kjempegodt, og ser for meg at både blåbær, banan, rips og jordbær passer utmerket!

NB. Husk at nøttene må bløtlegges for å gi den gode moussekonsistensen. Rundt åtte timer pleier å gi best resultat.

Ingredienser til seks glass:

  • 4,5 desiliter cashewnøtter
  • 2,5 lime
  • 2,5 desiliter kokosnøttolje
  • 2 spiseskjeer vaniljeestrakt eller innholdet av en halv vaniljestang
  • Litt salt
  • 2 desiliter agavesirup
  • Fyll etter smak. Her har jeg brukt kakaopulver, frisk mynte, bjørnebær og bringebær

Framgangsmåte: 

Bløtlegg nøttene i cirka åtte timer.

Hell vannet av de bløtlagte nøttene, og ha nøttene i kjøkkenmaskinen eller blenderen. Press i limesaften (skallet kan kastes), og ha i kokosolje, vanilje, salt og agavesirup. Kjør på høy hastighet til du har en helt jevn og myk masse. Dette tar noen minutter.

Fordel røren i mindre boller, og rør inn fyll. Noen typer fyll trenger du kjøkkenmaskin/blender til, for andre holder det med en spiseskje.

Legg røren lagvis i små serveringsglass. Denne desserten er veldig mettende, så det er fullt mulig å bruke flere enn seks glass om de er små. Sett desserten kaldt fram til servering, så vil den sette seg ganske godt.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *