

Sjokoladepuddingpai
Kakevariant av verdens beste dessert.
Sjokoladepudding og pai kvalifiserer begge som noe av det beste som finnes, så hvorfor ikke slå dem sammen og lage en skikkelig superkake?
Da jeg var liten var sjokoladepudding det aller beste jeg visste. Da vi var på familiemiddager og det ikke var sjokoladepudding til dessert, så kjente jeg de andres blikk på meg: De visste at jeg var skikkelig skuffa. Ingenting kunne måle seg.
Og vet dere hva? Det er fremdeles favorittdesserten min. Og som snart voksen føler jeg at det ikke er like akseptabelt lenger. Derfor ble jeg kjempeglad da en annen matblogg lanserte ideen om sjokoladepuddingpai. Jeg har endret masse på oppskriften, men ideen er den samme:
Pai er voksent, men barn vil fremdeles elske denne siden den er fullt med sjokoladepudding. Win win!
Tips: Sjokoladepuddingpai smaker ekstra godt servert med friske bær eller litt vegansk vaniljesaus.
Ingredienser:
-
- 4 desiliter hvetemel
-
- 2 spiseskjeer sukker
-
- 1 teskje salt
-
- 1 desiliter soyamelk
-
- 1 desiliter rapsolje
Sjokoladepudding:
-
- 1 desiliter maisstivelse
-
- 7 desiliter soyamelk (helst med sjokoladesmak)
-
- 1 desiliter sukker
-
- 0,75 desiliter usaltet kakaopulver
-
- 50 gram vegansk kokesjokolade
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 180 grader. Finn fram en paiform, mellom 20 ? 25 centimeter i diameter.
Ha hvetemel, sukker og salt i en bolle. Mål opp melk og olje, og arbeid det raskt sammen med de tørre ingrediensene til du har en ball.
Press deigen utover bunnen og opp langs kantene av paiformen.
Stek i 15 – 20 minutter, til bunnen er blitt gyllen.
Sjokoladepudding:
Ha maisstivelsen og to desiliter av melken i en gryte. Visp det godt sammen til maisstivelsen er helt oppløst. Ha i resten av melken, sukkeret og kakaopulveret.
Kok det forsiktig opp mens du visper jevnlig. Når det koker skrur du ned varmen litt, slik at blandingen får småkoke til den tykner. Dette tar cirka fem minutter.
Brekk opp sjokoladen i mindre biter, og tilsett litt etter litt. Når alle har smeltet tar du kjelen av varmen, før du heller sjokoladeblandingen over i paiformen. La den stå en liten stund på kjøkkenbenken, før den overføres til kjøleskap.
Paien stivner ganske raskt, etter et par timer er den klar til servering.
Den holder seg fint i kjøleskap i noen dager. Smaker ekstra godt med friske bær eller vaniljesaus.