Banoffeepai

Vegansk vri på den engelske dessertkakefavoritten.

Banoffepai er en engelsk oppfinnelse, som består av en tertebunn dekket av bananer, toffee og en krem på toppen. I England serverer de den nesten overalt, og jeg forstår godt hvorfor. Den er jo kjempegod!

Uten noen videre introdusering – her er en vegansk banoffeepaioppskrift: 

Ingredienser: 

    • 4 desiliter hvetemel
    • 2 spiseskjeer sukker
    • 1 teskje salt
    • 1 desiliter soyamelk
    • 1 desiliter rapsolje

Toffeefyll: 

    • 115 gram brunt sukker
    • 115 gram vegansk margarin
    • 1 spiseskje sirup
    • 2 desiliter soyamelk
    • 2 spiseskjeer maisstivelse
    • 1 teskje vaniljesukker
    • 2 bananer

Kokoskrem: 

    • 1 boks kokosmelk (ikke low fat)
    • 2 spiseskjeer melis
    • Kakaopulver til servering

Framgangsmåte: 

Start med å sette kokosmelkboksen i kjøleskapet. Den trenger å stå der minst en time for at melken skal skille seg og kremen bli fast.

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Finn fram en paiform, mellom 20 ? 25 centimeter i diameter.

Ha hvetemel, sukker og salt i en bolle. Mål opp melk og olje, og arbeid det raskt sammen med de tørre ingrediensene til du har en ball.

Press deigen utover bunnen og opp langs kantene av paiformen.

Stek i 15 – 20 minutter, til bunnen er blitt gyllen.

Toffeefyll:

Ha brunt sukker, margarin og sirup i en gryte. Kok opp forsiktig under omrøring. La blandingen småkoke i fem minutter. Sett til sides slik at det får kjøles seg ned litt.

Visp soyamelk, maisstivelse og vaniljesukker sammen i en liten gryte. Kok opp forsiktig under stadig visping, og la det småkoke til det tykner. Dette går kjapt, så pass på. Sett til avkjøling.

Skrell bananene og skjær dem opp i skiver. Legg disse utover paibunnen.

Rør sammen toffeblandingen og soyamelkblandingen, og fordel utover bananstykkene. Sett paien kaldt.

Kokoskrem: 

Ta boksen ut av kjøleskapet og åpne den. Bruk en spiseskje til å ta ut den faste kokoskremen. Ha den i en bolle, og tilsett melis. Visp det sammen, og fordel på toppen av paien. La den stå kalt til servering, den trenger noen timer på å stivne.

Dryss gjerne over litt kakaopulver før servering.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *