vegansk kremet soppsuppe oppskrift

Kremet soppsuppe

Varmende suppe til kalde høstdager. 

Jeg hadde ikke tenkt å fyre løs mot pulversupper igjen, jeg hadde ikke det.

Men så hadde jeg lyst på soppsuppe en dag. I butikken tenkte jeg at jeg kunne jo se gjennom hva Toros variant inneholdt, sånn for sikkerhets skyld. Ingrediensene står jo listet etter innholdsprosent, og listen går noe sånn nedover: Maisstivelse, hvetemel, salt, melk, gjærekstrakt, sopp (5%)…

Hvordan kan en soppsuppe inneholde mer gjærekstrakt enn sopp? Og hvordan kan en soppsuppe kun inneholde fem prosent sopp? Jeg forstår bare ikke dette. Men, jeg skal ikke klage denne gangen, så jeg fortsetter på listen:

… solsikkeolje, fløte, rapsolje, løk, maltodekstrin, glukosesirup, kjøttekstrakt…

Kjøttestrakt? Really? Er det bare meg, eller dukker det opp i skremmende mange varer for tiden? Avslutter listen mens jeg er igang:

… selleri, sukker, aroma, fargestoff (betakaroten), krydder.

Så: Her er min suppe. Den inneholder dette:

Ingredienser til to porsjoner: 

  • 300 gram assortert sopp
  • 1 sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • Noen kvaster timian
  • Olje til steking
  • 1 desiliter vegansk hvitvin
  • 5 desiliter grønnsakskraft eller vann med økologisk buljongpulver
  • 1 desiliter vegansk matfløte
  • Litt sitronsaft
  • Salt og pepper

Framgangsmåte: 

Rens soppen. Skjær sjalottløk og hvitløk i små biter. Kutt timian i biter.

Legg ca 50 gram av soppen til sides, den skal stekes til garnityr.

Varm opp oljen i en gryte og ha i resten av soppen samt sjalottløk og hvitløk.

Stek til all soppkraften er kokt inn. Ha i hvitvin, og la det småkoke i noen minutter. Ha deretter i grønnsakskraft og la det småkoke i et kvarter.

I mellomtiden steker du resten av soppen i olje på middels varme i en panne. Rør inn timian.

Når suppen har kokt i femten minutter har du i fløten, og lar det koke opp igjen. Kjør deretter suppen jevn med stavmikser eller i en kjøkkenmaskin/blender. Hell den tilbake i gryten, og smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Dryss stekt sopp over ved servering.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *