Tofu med grillsmak

Helt ærlig: Dette er en av de rettene jeg aldri hadde trodd skulle bli god. Det virket bare for enkelt.

Alle vi veggisbloggere skriver opp og ned og i mente om hvor godt og supert tofu er, og hvor lite arbeid det egentlig krever. Men at det skulle være så enkelt, det hadde jeg mine tvil om.

Rett og slett: Tofu marinert i barbequesaus, tørket av og stekt sakte i tørr panne. Fantastisk! Ved siden av lagte jeg en mild og god potetstappe, samt litt dampet grønnkål. Saus trenger du heller ikke å lage, rester av marinaden freset i stekepannen holder i massevis.

Men jeg garanterer ikke et supert resultat uten disse to elementene:

    1. Lag din egen barbequesaus. Seriøst, mye bedre! I tillegg har du muligheten til å styre akkurat hvor salt, søt eller bitter du vil ha den.
    2. Vær tålmodig. Steker du tofu sakte i en tørr panne, vil en del av vannet som er igjen i tofuen naturlig fordampe, og du får et bedre resultat.

Ingredienser til to porsjoner: 

    • 250 gram tofu
    • Eventuelt olje til steking

Framgangsmåte:

Dekk tofuen under og oppå av et rent kjøkkenhåndkle. Legg noe halvtungt over, og la det ligge slik en stund slik at en del vann blir presset ut av tofuen.

Tørk godt av tofuen, og del den opp i skiver på ca en centimeter. Deretter deler du de diagonalt, slik at du får trekanter.

Legg tofubitene i en bolle, og hell barbequesaus over. La det stå og marinere i minst en halv time, gjerne lengre om du har tid.

Tørk av bitene før steking,

Har du en teflonpanne, eller en annen stekepanne som ikke trenger olje: Nå er tiden inne for å bruke den.

Varm opp til medium/lav varme, og ha tofubitene over. Stek de i noen minutter, vend dem forsiktig og stek på den andre siden. Gjenta noen ganger, til de blir gylne og fine.

Nå kan du servere dem om du vil, men jeg synes det blir best å skru opp varmen noen hakk, og helle litt av marinaden over. La det surre sammen et par minutter til, og server.

Barbeque-tofu smaker godt med potetstappe, dampet kål og varm barbequesaus.

Tips:  Disse tofubitene passer også godt på grillen. Legg da et stykke aluminiusfolie over risten, og smør på bittelitt olje før du legger tofuen over.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *