

Rørte tyttebær
Noe av det beste som finnes.
Tyttebær finner du fra august til oktober, og det er fremdeles mulig å plukke dem selv. Se etter bær som er helt røde, tørre, glatte og pene i skallet.
Selv om de er greie å kjøpe i butikken eller på torget, så må det sies at å plukke dem selv er en fornøyelse! De vokser mange på grena, og tåler å bli tatt i uten at de knuser. I tillegg synes jeg ikke de er så gode naturelle som for eksempel blåbær og bringebær, og det gjør at andelen plukka bær som får bli med inn på kjøkkenet er betraktelig større.

Tips: Tyttebær oppbevares best i kjøleskap. De har lang holdbarhet – faktisk er de en av de mest lagringsdyktige bærsortene som finnes.
Ingredienser:
-
- 1 kilo tyttebær
-
- 300 gram sukker
Framgangsmåte:
Kjør tyttebær og sukker i en kjøkkenmaskin.

Pass på at du ikke knuser bærene helt, det er godt når de beholder litt tekstur. Smak eventuelt til med mer sukker.
Oppbevares i lukka beholdere i kjøleskap. Rørte tyttebær går det fint an å fryse.

Sukker har egenvekt 0,85.
For å slippe bryet med å veie opp sukker som vanligvis er i 2 kg poser
dersom du harry storhandler, er det enklere å måle både bæra og sukkeret.
1 liter sukker til 4 liter bær er en grei porsjon.