vegansk chimichangas oppskrift

Chimichangas

Meksikansk junk food på sitt beste. 
Noen ganger trenger jeg rett og slett noe frityrstekt.

Chimichangas betyr matpakke, og kan best forklares som en fritert burrito: Du pakker inn masse godt i en hvetetortilla og frityrsteker den. Enkelt og greit.

Jeg synes det er godt å fylle chimichangaen med stekte biter av seitan, sopp eller tofu, litt chili, og denne ostesausen. Chili og ostesaus kan også erstattes av litt salsa, og det går selvfølgelig an å ha i noen grønnsaker også. Husk bare at hvis du ikke har med en saus av noe slag kan det fort bli litt tørt.

For å holde de sammen under fritering, bruker vi tannpirkere. Tannpirkere i maten, ja! Pass bare på at du ikke kjøper med fluorsmak.

Tips: Lag gjerne opp noen ekstra chimichangas når du er igang. Dekket med plastfolie holder de seg flere dager i kjøleskap før steking (såfremt du ikke har for mye saus i, da kan de bli fuktige slik at de blir vanskelige å steke).

Ingredienser til 6 porsjoner: 

    • Olje til steking
    • 2 jalapeños
    • 6 hvetetortilla
    • Tannpirkere (uten smak)
    • Olje til fritering

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Skjær seitanbitene i mindre biter, og stek dem i til de er gylne og fine. Smak eventuelt til med salt og pepper.

Grovhakk jalapeños.

Pakk hvetetortillaene inn i aluminiumsfolie, og varm dem noen minutter i ovnen slik at de blir litt mykere.

Legg deretter på seitanbiter, en god spiseskje ostesaus og noen jalapeñosbiter. Brett først inn to av sidene mot midten, deretter de andre to. Fest med tannpirkere, slik at de går gjennom begge lagene med tortilla.

Varm opp oljen til medium/høy varme i en tykkbunnet kjele, der du har lokk tilgjengelig. Sjekk at oljen er varm nok med å ha i en liten brødbit. Hvis det bobler godt rundt den er oljen klar.

Stek chimichangasene til de er gylne og fine. De bør snus halvveis i stekingen, slik at det blir jevnt.

Legg dem på kjøkkenpapir eller et rent kjøkkenhåndkle så overflødig olje får renne av.

Smaker godt med vegansk rømme, salsa, guacamole og ris.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *