Rå tyttebæris

Bananen slår til igjen!
Rå bananis er og blir en hit hos oss – også etter at vi har fått oss ismaskin. Frys ned en banan i biter, ha den i kjøkkenmaskin med frukt eller bær og litt sirup og vips! Kjempegod, rå is. 

Tyttebær er det delte meninger om å spise rått, men sammen med litt sirup synes jeg de er nydelige. Sunne er de små bæra også, de overgår det meste av frukt og grønt når det kommer til antioksidanter. De kan også skryte av godt med E-vitaminer, C-vitaminer og pektin. 

Benzosyren i tyttebær gir dem ekstra lang holdbarhet. Ved frysing beholder bærene de fleste næringsstoffene, derfor er de ekstra bra å bruke i is. 

Ingredienser til en porsjon: 

    • 1 banan
    • 1 desiliter tyttebær
    • Agavesirup

Framgangsmåte: 

Skjær bananen i mindre biter, og frys ned.

Før bruk har du frosne bananbiter, tyttebær og sitrup etter smak i en kjøkkenmaskin eller blender, og kjører på til du har en jevn masse.

Spis isen som den er, eller ha den en liten stund i fryseren  om du liker den fastere.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *