Mojitocupcakes

Friske og syrlige – så du klarer å spise flere. 

Beklager til dere som synes jeg har for mye cupcakes på bloggen: Disse måtte bare med! Cupcakes og mojito er jo en perfekt kombinasjon!

Ingredienser til 12 cupcakes: 

    • 2 desiliter soyamelk
    • 2 teskjeer eplesidereddik
    • 1 desiliter rapsolje
    • 0,5 lime
    • Eventuelt noen dråper rom eller romessens
    • 2 desiliter sukker
    • 2 teskjeer vaniljesukker eller vaniljeekstrakt
    • 3 desiliter hvetemel
    • 2 spiseskjeer maisstivelse
    • 1 teskje bakepulver
    • 1/2 teskje natron
    • 1/2 teskje salt

Myntekrem: 

    • 200 gram vegansk margarin eller smør
    • 4 desiliter melis
    • En god neve mynteblader
    • 1,5 lime

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Fyll 12 former i et muffinsbrett.

Visp sammen soyamelk og eplesidereddik i en liten bolle. La det stå noen minutter, før du blander i oljen og presser i saften fra limen. Dersom du ønsker litt romsmak på mojitoen har du her i noen dråper rom eller romessens.

Sil alle de tørre ingrediensene over i en større bolle. Hell i det våte, og visp det hele raskt og kraftig sammen. Fordel røren på formene, og bak i 18 – 20 minutter. Avkjøl kakene på rist.

Myntekrem: 

Ha margarin, melis og mynteblader (men spar noen mynteblader til pynting) i en kjøkkenmaskin eller blender. Press limesaften over.

Kjør til du har en helt jevn krem. Vil du ha den tykkere tilsetter du noen ekstra biter margarin, vil du ha den tynnere har du i mer limesaft, eventuelt noen dråper vann.

Ha kremen over på sprøyteposter, jeg synes det er fint å bruke en helt rund åpning på disse.

Når kakene er helt avkjølte fordeler du kremen over dem. Pynt gjerne med et mynteblad, men ha dette på rett før servering. Da ser det finest ut.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *