Miniquicher med brokkoli og sopp

Cupquiche, om du vil. 

Quiche er en av de rettene som det følges som du får hjerteinfarkt bare av å se på. Ofte er den full av både egg, ost, fløte og bacon, så hvorfor ikke prøve å veganisere retten?

Silketofu og svart salt (som ikke egentlig er svart med grålig rosa) erstatter eggene, mens næringsgjæren er en fin substitutt til ost. Maisstivelse holder det hele sammen, og så kjører vi på med litt ekstra smak fra tahini, løkpulver og gurkemeie.

Brokkoli og sopp setter prikken over i-en, og kan også byttes ut med andre grønnsaker.

Her har jeg droppet paibunnen, og steker bare quichefyllet i små muffinsformer.

Ingredienser til 12 stk: 

    • En halv brokkoli
    • 4 aromasopp (eller tilsvarende mengde annen sopp)
    • Olje til steking
    • 1 pakke silketofu (ca 300 gram)
    • 0,5 desiliter soyamelk
    • 4 spiseskjeer næringsgjær
    • 1 spiseskje maisstivelse
    • 1 spiseskje tahini
    • 1 teskje svart salt
    • Nykvernet pepper
    • 0,5 teskje løkpulver
    • 0,5 teskje gurkemeie

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et muffinsbrett med 12 former.

Del brokkolien i små buketter og kok til den har al dente-konsistens. Skjær soppen i små biter, og stek i litt olje på middels varme til du har fine og gylne biter. Legg brokkoli og sopp på kjøkkenpapir slik av vann og olje får trekkes av, og ha dem deretter over i en bolle.

Ha resten av ingrediensene i en kjøkkenmaskin, og kjør til du har en jevn masse.

Hell over i bollen med brokkoli og sopp, og rør det sammen. Smak eventuelt til med litt mer salt.

Fordel i formene.

Stek i ovnen i 25 -35 minutter. Quichene skal være fine og gylne når de er klare.

Server varme eller lune, gjerne med råkostsalat og litt godt brød til.

FLERE OPPSKRIFTER MED TOFU FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *