Rå ostekake med bjørnebær

Verdens beste kake!
Den er vegansk! Den er rå! Den er sunn! Den er enkel å lage! Den er lett å skjære i! Den er fantastisk god! Det er helt sant!

Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen: Du trenger ikke egg og fløte for å lage gode kaker. Det er bare tull! Vegetabilske ingredienser er mer enn nok, og du taper ingenting på smak. Heller motsatt, vil jeg si! Det er nemlig ingenting ved denne kaken som en animalsk ingrediens hadde gjort bedre. Ikke bare er smaken god, men konsistensen er også akkurat rett. Kaken holder seg også mange dager i kjøleskap.

Hemmeligheten er å bløtlegge cashewnøttene til fyllet god tid i forveien. La de gjerne stå åtte timer, over natten om du kan. Da blir de silkemyke når de males, og du får en mousseaktig konsistens. For at fasongen ikke skal bli ødelagt, har vi i litt kokosolje, som fester seg når kaken settes i kjøleskap.

NB. Det er bare nøttene til fyllet som skal bløtlegges.

Ingredienser til en kake: 

  • 2 desiliter cashewnøtter
  • 2 spiseskjeer agavesirup
  • 0,6 desiliter kokosnøttolje
  • 2 spiseskjeer vanileestrakt eller innholdet av en halv vaniljestang
  • Litt salt
  • En halv lime

Fyll: 

  • 4,5 desiliter cashewnøtter
  • 2,5 lime
  • 2,5 desiliter kokosnøttolje
  • 2 spiseskjeer vaniljeestrakt eller innholdet av en halv vaniljestang
  • Litt salt
  • 2 desiliter agavesirup
  • 1 liten kurv bjørnebær

Framgangsmåte: 

Begynn med å bløtlegge de 4,5 desilitrene nøtter som skal i fyllet.

Når de begynner å bli klare, knuser du de to desilitrene til bunnen i en kjøkkenmaskin eller blender – til de nesten blir som mel. Ha i sitrup, olje, vanilje og salt, og press ut saften fra limen. La maskinen gå til du har en fast masse.

Ta denne ut av maskinen, og press den ned i bunnen av en kakeform – rundt 20 centimeter i diameter. La det stå kaldt mens du lager fyllet.

Fyll: 

Hell vannet av de bløtlagte nøttene, og ha nøttene i kjøkkenmaskinen eller blenderen. Press i limesaften (skallet kan kastes), og ha i resten av ingrediensene. Kjør på høy hastighet til du har en helt jevn og myk masse. Dette tar noen minutter.

Bruk en slikkepott til å fordele fyllet jevnt utover kakebunnen. Sett kaken kaldt, den trenger rundt en time på å stivne.

Før servering bruker du en kniv til å løsne rundt kaken, og åpner kakeformen forsiktig. Når den har stivnet er kaken lett å skjære i, og den holder seg opp mot en uke i kjøleskap. Kaken kan også fryses.

1 Comment

 1. Rawfoodkake

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *