Burgere med sopp og squash

Veganburgere med soyaprotein, glutenmel og masse gode smaker!

Min gode venninne Cathrine, som driver bloggen Veganeren, anbefalte for en stund tilbake kokeboken The Best Veggie Burgers on the Planet. Glad som jeg er i burgere bestilte jeg den, og gjett om jeg er fornøyd! Vil sende forslaget videre: Liker du veganske burgere er dette bokkjøpet for deg!

Som en smakebit har jeg her laget zucchini mushroom burgers, som rett og slett er knallgode. Vel bekomme!

Ingredienser til fire burgere: 

    • 200 gram sopp
    • 1 sjalottløk
    • 1 kinesisk hvitløk
    • 2 spiseskjeer oljvenolje
    • 2 desiliter grønnsakskraft, eller vann med økologisk grønnsaksbuljongpulver
    • 2 desiliter soyaprotein (jeg anbefaler å bruke granulat her)
    • 0,5 squah
    • 2 spiseskjeer linfrø
    • 3 spiseskjeer varmt vann
    • 2 desiliter glutenmel
    • Salt og pepper
    • Olje til steking

Framgangsmåte: 

Skjær sopp i terninger. Rens og finhakk løk og hvitløk. Varm opp olivenolje i en gryte, og ha i sopp, løk og hvitløk. La det stekes under omrøring, til mengden circa er halvert.

Ha deretter i grønnsakskraft og soyaprotein. Rør alt raskt sammen. Har du store biter soyaprotein er det greit å kjøre dem noen runder i kjøkkenmaskinen før du har dem i.

Ha på lokket, sett gryten til sides og skru av varmen på komfyren.

Vask og riv squash.

Bland sammen linfrø og vann i en liten bolle, og la det stå å godgjøre seg.

Når soppgryten har stått i minst ti minutter, tar du av lokket. Ha blandingen i et dørslag og press ut eventuell overflødig veske. Ha deretter blandingen over i en bolle, og tilsett squash, linfrøblandingen og glutenmelet. Arbeid deigen raskt sammen, smak til med salt og pepper. Ha plastfolie over bollen, og sett den kaldt i minst 20 minutter.

Før steking varmer du opp olje til medium/høy varme i en panne. Lag burgere av deigen, og stek i circa fem minutter på hver side – til de er gylne og fine.

Smaker kjempegodt med en krydret tomatsaus.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *