vegansk gresskarsuppe oppskrift

Gresskarsuppe med smak av Thailand

En fyldig suppe med curry og kokos. 

GRESSKARSUPPE: Det er tid for suppe! Denne er full av asiatiske smaker, og passer både til hverdags og fest.

Forskjellige gresskarsupper har gått som en farsott over matblogger i det siste, og det er med stor glede jeg kaster meg på!

I suppe gir gresskar en veldig fyldig smak, og derfor liker jeg å friske det opp litt med asiatiske innslag. Denne varianten er sterkt inspirert at mitt store idol Yngve Ekern sin “Suppe på et gresskar“, fra kokeboka “Tid for Thai“. Yngve er en fantastisk matjournalist, og en av de få i sitt slag som tar vegetarmaten på alvor, så jeg anbefaler virkelig å følge med på skribleriene hans.

Her er suppa veganisert, og jeg har gjort noen små endringer i ingredienslisten.

GRESSKAR: Flott ingrediens i supper! Kjernene tar du vare på til garnityr.

Ingredienser til to porsjoner: 

  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 2 sitrongress
  • 600 gram gresskar
  • 2 spiseskjeer rapsolje
  • 1 spiseskje currypaste, kjøpt på glass eller hjemmelaget
  • 6-7 desiliter grønnsakskraft, eller vann med økologisk buljongpulver
  • 2 spiseskjeer soyasaus
  • 0,5 spiseskje sukker
  • 2 desiliter kokosmelk
  • 1 lime
  • Frisk korianderFramgangsmåte: 

    Skrell og finhakk løk og hvitløk.

    Kutt av endestykket på hver stilk sitrongress inntil ringer med lilla skjær kommer til syne. Fjern også løse, tørre, ytre lag og bruke bare de indre, svakt fargede stilkene som fremdeles sitter samlet når du kutter opp stilkene. Finhakk disse.

    Skjær skallet av gresskaret. Frøene kan du ta vare på (rens dem, vend i litt olje og rist i en tørr panne – så har du flott garnityr!). Skjær gresskarkjøttet i grove biter.

    Varm opp oljen i en gryte på middels varme. Ha i hvitløk, løk og sitrongress, og la det steke i noen minutter. Rør deretter inn currypaste.

    Rør inn gresskarbitene.

    Hell grønnsakskraft over. Tilsett soyasaus og sukker, og la det koke opp. Ha på lokk og la det småkoke til gresskarbitene er møre.

    Ha i kokosmelk, og la det koke opp igjen.


    Etter et par minutter trekker du gryten av platen.

    Smak til med å presse i limesaft. Tilsett eventuelt mer soyasaus eller sukker for å justere smaken.

    Kjør suppen jevn i en kjøkkenmaskin eller med en stavmikser. Ha den tilbake i gryten, tilsett korianderblader etter smak, og server suppen rykende varm. Dryss gjerne rista gresskarkjerner over.

vegansk gresskarsuppe oppskrift


OPPSKRIFTER PÅ FLERE VEGANSKE SUPPER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *