

Marinert sopp
Nydelig siderett med mye smak.
Sopp er så godt! Den faste konsistensen er perfekt i vegetarmat, og med litt god marinade kan det smake skikkelig bra!
Nå er det sesong, og butikkene (og skog og mark) er fylle av all slags sopp. I denne retten anbefaler jeg å velge det du liker best. Jeg har brukt sjampinjong og aromasopp, en litt kjedelig blanding.
Her blander jeg dem sammen med rista valnøtter, som gir god smak og litt tekstur til retten. Jeg har også i soyabønnekjerner, som du får kjøpt i frysedisken i en del asiatiske butikker (og får du de ferske? Heldige deg!).
Retten passer godt som tilbehør, eller som en del av et bord med mange forskjellige småretter.
Ingredienser som tilbehør til fire porsjoner:
-
- 1 desiliter olivenolje
-
- 1 spiseskje rødvinseddik
-
- 1 spiseskje agavesirup eller lønnesirup
-
- 1 sitron
-
- 300 gram assortert sopp
-
- 1 desiliter frosne soyabønnekjerner
-
- 50 gram valnøtter
-
- 1 teskje spisskummen
-
- En kvast basilikum
-
- Salt og pepper
Framgangsmåte:
Begynn med å lage marinaden. Ha olivenolje, eddik og sirup i en skål. Press saften fra sitronen over.
Skjær sopp i skiver, og bland i marinaden.
Kok opp vann. Ha soyabønnekjernene i en skål, og hell vannet over. Bruk fingrene til å presse bønnene ut av det tynne skallet.
Rist valnøttene noen minutter i en varm og tørr panne.
Legg dem til side, og kutt opp i grove biter når de har kjølt seg ned litt.
Løft soppen opp av marinaden, og over i en skål. Ha spisskummen, soyabønnekjerner og valnøtter over.
Finhakk basilikum og dryss på toppen. Smak til med salt og pepper.