Müslirundstykker

Småbakst med kjerner, frø og nøtter – perfekte til en god frokost.
Bakst hører med til søndagsfrokosten hjemme hos oss, og jeg elsker å variere.

Med en gang jeg står opp gjør jeg klar deigen. Så får den heve mens jeg dusjer, etterheve mens jeg dekker bordet, og så steker jeg rundstykkene mens jeg drikker en kopp kaffe. Perfekt start på dagen!

Disse rundstykkene er formet som scones, og er fulle av frø, kjerner og nøtter. Som en variasjon går det fint å bytte ut litt av kjernene og/eller nøttene med tørket frukt. Du kan også bløtlegge dem noen timer før bruk.

Ingredienser til 12 rundstykker:

    • 3,5 desiliter vann
    • 25 gram fersk gjær
    • 300 gram hvetemel
    • 100 gram sammalt hvete
    • 100 gram havregryn
    • 50 gram gresskarkjerner + ekstra til topping
    • 50 gram frø og kjerner
    • 50 gram valnøtter
    • 2 teskeer salt

Framgangsmåte:

Varm opp vannet til 37°C. Ha tre desiliter over i en liten bolle, og løs opp gjæren i det.

Ha mel, havregryn, gresskarkjerner, frø og kjerner i en stor bolle. Grovhakk valnøtter, og ha i sammen med salt.

Bland i den lukne gjærblandingen. Underveis i elteprossessen tilsettes resten av vannet, litt etter litt. Deigen skal være smidig og ha en blank overflate. La deigen heve i en time.

Forvarm stekeovnen til 220 grader, og kle to stekebrett med bakepapir.

Ha deigen ut på et lett melet bakebord. Del deigen i tre like emner og form til runde boller. Del hver bolle i fire like deler. Legg dem på stekebrettene, og sett til etterheving i ca 30 minutter.

Pensle med vann og dypp rundstykkene i gresskarkjerner før steking.

Stek i midten av ovnen ved i 10-15 minutter til rundstykkene er gyldne.

Avkjøl på rist.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *