

Marsipankakecupcakes
Små veganske festkaker med vaniljekrem og marsipanlokk.
Dette er noen veldig lettlagde cupcakes. De har ikke overdådige mengder glasur, men er istedenfor diskret tilsatt en nydelig, vegansk vaniljekrem og toppet med marsipanlokk.
Det viktigste å huske på her, er at det er mulig å improvisere med pynten. Veldig mye ser bra ut på den hvite marsipanbakgrunnen, så det er bare å kjøre på. Skal kakene serveres med en gang, kan det være ekstra godt med litt pisket havrekrem på toppen.
Disse laget jeg til bursdagen til en gutt som er veldig glad i pingviner – derfor de fine, lyseblå formene.
Ingredienser:
-
- 200 gram hvetemel
-
- 120 gram sukker
-
- 1 teskje bakepulver
-
- 1 teskje vaniljesukker
-
- 2 desiliter soya- eller rismelk
-
- 0,8 desiliter nøytral matolje
Vaniljekrem:
-
- 50 gram sukker
-
- 2 spiseskjeer maisstivelse
-
- 0,5 vaniljestang
-
- 2,5 desiliter soyamelk
Pynt og montering:
-
- Vegansk marsipanlokk eller 200 gram vegansk marsipan
-
- Eventuelt farget marsipan til å trykke ut figurer med
-
- Friske frukt eller bær
-
- Eventuelt sjokoladesaus til å skrive med
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 175 grader. Fyll et muffinsbrett med 12 muffinsformer.
Vei opp de mel og sukker, og sil over i en bakebolle sammen med bakepulver og vaniljesukker. I en mindre bolle blander du sammen melk og olje. Hell de våte ingrediensene over i de tørre, og visp røren raskt og kraftig sammen. Dette bør ta maks et minutt.
Fordel røren i formene.
Stek kakene i 18-20 minutter. Pass på at de er helt avkjølte før du begynner med pynting.
Vaniljekrem:
Rør sammen sukker og maisstivelse i en gryte. Del vaniljestangen i to på langs og ha i. Rør til slutt i melken, og kok langsomt opp under omrøring (viktig, så du ikke brenner kremen). Så snart den begynner å koke merker du at blandingen tykner. La den småkoke noen minutter mens du fortsatt røren, før du tar gryten av varmen. Avkjøl kremen i kjøleskap før bruk, da vil den tykne mer.
Pynt og montering:
Her bruker jeg en sprøyte til å sprøyte vaniljekremen inn i kakene. Da fyller jeg først kremen på sprøyten.
Deretter setter jeg spissen litt ned midt i kaken. Presser forsiktig ned sprøyten – det er lett å merke når det blir “fullt”, da kommer kremen opp på oppsiden av kaken.
Fordel eventuelt resten av kremen utover cupcakene.
Du kan også bruke en kniv eller lignende til å lage et hull i cupcakene, og deretter bruke en vanlig sprøytepose til å ha i kremen.
Press eller skjær ut sirkler av maripanen, og legg dem forsiktig over vaniljekremen.
Pynt med fargede marsipanfigurer, frukt, bær eller nøtter.