

Hjemmelaget barbequesaus
Alt blir bedre om du lager det selv!
Det beste med å lage barbequesausen selv, er at da har du mulighet til å styre akkurat hvor salt, søt og bitter du vil ha den. Det er ingen skam å smake sausen til under koking, og resultatet blir ofte meget vellykket.
Denne sausen passer utmerket som tilbehør til burgere, pølser og grillmat, men den er også kjempefin som marinade for blant annet tofu.
Tips: For litt ekstra grillsmak anbefaler jeg å ha i en liten teskje liquid smoke.
Ingredienser:
- 1 løk
- 1 rød chili
- 2 spiseskjeer olje
- 2 spiseskjeer soyasaus
- 2 bokser hermetiske tomater
- 0,75 desiliter eplesidereddik
- 1 spiseskje dijonsennep
- 2 spiseskjeer brunt sukker
- 2 spiseskjeer paprikapulver
- 1 teskje kajennepepper
- Salt og pepper
Framgangsmåte:
Rens og finhakk løs og chili. Varm opp olje i en gryte, og stek løk og chili til det blir blankt. Ha i resten av ingrediensene, la det koke opp, og deretter småkoke i mellom en og to timer – til sausen tykner.

Kjør sausen jevn med en stavmikser eller i en kjøkkenmaskin. Oppbevares kaldt i lukket glass.
Hvor lang holbarhetstid har sausen? 🙂
Overraskende lenge, om den får stå i et rent, lukket glass i kjøleskapet. Mener jeg har hatt den stående i flere uker.