vegansk spagetti bolognese oppskrift

Spagetti Bolognese

Med soyaprotein og vegansk “parmesan”. 

Dette er en vegansk versjon av den italienske pastaklassikeren. Det fine med en ekte bologneseragú, er at kjøttet skal kokes veldig lenge for å bli helt mørt. Gjør du det samme med soyaprotein er det rett og slett vanskelig å skille de to fra hverandre. 

Fordelen? Soyaprotein er mye sunnere, og ingen dyr har blitt drept for å produsere det. 

Utenom å nettopp bytte ut kjøttet, har jeg fullt den klassiske italienske oppskriften med gullrot, sellerirot, løk og tomatpuré. Selvfølgelig varierer oppskriften fra mama til mama i Italia, men det påfallende er at få av disse har i verken hvitløk, basilikum eller oregano, som så ofte dukker opp i den norske varianten av bolognaise.

Dere må rett og slett bare stole på meg her: Denne oppskriften er kanskje enkel, men den betyr ikke at den ikke kan være veldig god!

Ingredienser til 2 porsjoner: 

    • 5 desiliter grønnsakskraft eller vann med buljongpulver
    • 1 spiseskje soyasaus
    • 1 spiseskje lønnesirup
    • 2 desiliter soyaprotein, gjerne den finkornede varianten
    • 1 løk
    • 1 gulrot
    • 100 gram sellerirot
    • 1 spiseskje vegansk smør eller margarin
    • 1 spiseskje olivenolje
    • 2 spiseskjeer tomatpuré
    • Spagetti (uten egg, såklart)

Framgangsmåte:

Kok opp 3 desiliter av grønnsakskraften opp i en gryte. Når det koker har du i soyasaus, sirup og soyaprotein. Sett gryten til side og ha på lokket. La det stå i ti minutter, og sil av eventuell overflødig væske.

Grovhakk løk, gulrot og sellerirot.

Varm opp smør/margarin og olje i en stekepanne. Ha i grønnsakene, og fres dem et lite minutt. Tilsett soyaproteinet, og rør alt sammen. La det steke under jevnlig omrøring til blandingen begynner å bli gyllen.

Ha over i en gryte, tilsett tomatpuré og resten av grønnsakskraften, og la det småkoke under lokk i ca en time. Smak til med salt og pepper.

Når det nærmer seg klart, koker du spagetti al dente etter anvisning på pakken.

Tips: Server retten med hjemmelaget vegansk “parmesan”.

FLERE OPPSKRIFTER PÅ ITALIENSK MAT FINNER DU HER.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *