Spicy maisbrød

Eller cornbread – for Helle sin skyld. 

Første gang jeg smakte cornbread var på Ottolenghi i London. Vår kjære venninne Elin (som jeg har nevnt tidligere på bloggen) har for vane å introdusere oss til fabelaktige restauranter, og Ottolenghi er intet unntak. De har fantastiske kake, masse veganvennlige lunsj- og middagsretter, men første gang du skal dit anbefaler jeg å stå tidlig opp: De har nemlig Londons beste frokost, og du må stå i kø for å få smake den.

Etter å ha sikret oss tre plasser på enden av et langt bord, fikk vi bestilt hver vår frokost.

And could I also have some cornbread, please, var Elins siste forespørsel til servitøren. Jeg tenkte det var litt rart å bestille ekstra brød til french toast, men regnet med at hun var vel sulten.

Da maten kom, passet hun på at vi fikk smake på maisbrødet. Og for en smak! Det må være det beste brødet jeg noensinne har fått servert!

Kort tid etter, begynte jeg også å kutte ut egg og ost. Har hele tiden prøvd så godt jeg kan å lage egen vegansk mat, framfor å veganisere andre retter. Derfor har jeg prøvd å komme fram til mitt eget megagode maisbrød, og med denne varianten tror jeg at jeg har lykkes. Oppskriften er ganske forskjellig fra “vanlig” maisbrød, for det pleier å være fult av egg, ost og smør. Her har jeg ingenting med for å erstatte egg eller smør, men jeg har i litt soyamelk og næringsgjær for ostesmaken. I tillegg klarte jeg ikke å holde meg borte fra chilien, men denne kan droppes om du foretrekker det.

Maisbrød smaker godt sammen med meksikansk mat, både supper, gryteretter og salater.

Ingredienser:

  • 2 desiliter maismel
  • 3 desiliter hvetemel
  • 1 desiliter næringsgjær
  • 1 spiseskje bakepulver
  • 2 spiseskjeer sukker
  • 1 teskje salt
  • 1 teskje chilipasta eller finhakket chili
  • 3 desiliter usøta soyamelk
  • 0,75 desiliter rapsolje
  • 1 liten boks hermetisk mais

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Smør en liten til middels stor ildfast form.

Rør sammen maismel, hvetemel, næringsgjær, bakepulver, sukker, salt og chilipasta i en bolle. Hell i soyamelk og rapsolje, og visp alt raskt sammen. Vend i maisen til slutt.

Hell blandingen over i den smurte formen.

Stek i 40 -50 minutter. Server gjerne brødet mens det ennå er varmt.

2 Comments

 1. Dette var helt vanvittig godt, og veldig enkelt. Serverte det til chili sin carne. Alle unga elska det og kunne ikke få nok. Lag dobbel porsjon!

  1. Mari Hult

   Oi, fantastisk kjekt å høre! Takk for at du tok deg tid til å kommentere <3

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *