Restaurantanbefaling: Peking Palace/Loving Hut, Archway, London

Asiatisk veganrestaurant for deg som virkelig savner kjøtt. 

PEKING PALACE: Lemon "veggie chicken" og Kung Pao "veggie chicken" på Peking Palace i London.

Et godt stykke nord i London ligger Peking Palace/Loving Hut Archway. Archway tube station (Northern Line) er tre stopp nordøst for Camden Town, og to meter ned Holloway Road fra stasjonen finner du restauranten.Tragikomisk nok ligger den vegg i vegg med en KFC.

Er du sporty, eller har vært på hjemmekamp med Arsenal, kan du gå opp Hollloway Road fra Holloway Road tube station (Piccadilly Line). Turen tar ca 35 minutter, og du får se en side av London som er helt annerledes enn Oxford Street og Soho. Du kan også ta Overground til Upper Holloway, da tar det fem minutter å gå til restauranten.

KOSTHOLD: Som i resten av Loving Hut-kjeden er også Peking Palace opptatt av helse og ernæring.

Restauranten ser ut som en typisk norsk “kinarestaurant”. Her får du snodig, lav asiatisk musikk over høytalerne og hvite bord med plastplate. Bordene er dekket med skje og gaffel, pastellfarga servietter, soyasaus og falske blomster.

Men restauranten skiller seg ut likevel. Den er nemlig helt vegansk og fri for alkohol. På den ene veggen surrer Supreme Master Television på en flatskjerm, og både i inngangen og ved bardisken er det masse lesestoff, vegan starter guide og flyers å plukke med seg.

ARCHWAY: Tubestasjonen ligger under tårnet til høyre i bildet. Derfra er det en kort spasertur ned til Peking Palace/Loving Hut.

Når får satt deg ned, får du servert kjempegode rischips med en gang. Personalet er hjelpsomme, forsiktige og veldig høflige.

Menyen er stor, og består for det meste av soyabasert ?veggie meat? i ulike varianter. Her finner du “veggie lamb”, “veggie chicken”, “veggie beef”, “veggie shrimps” etc. Det fine med dette “kjøttet” er at det har fast og god konsistens, flott smak, men du kjenner at du ikke spiser kjøtt (selv synes jeg det er litt ubehagelig med enkelte seitanprodukter, der de legger til fettramser og hull etter bein). De har også rene grønnsaks- og tofuretter for de som ønsker det.

Av sauser og varianter finner du alt en asiatisk restaurant pleier å ha, blant annet chop suey, karri, cashewnøtter, szechuan, sort bønnesaus, søtsursaus etc. Menyen inneholder også klassikere som tempuraretter, vårruller og ribs.

Alt er billig, her får du hovedretter til fire-fem pund. Husk bare å bestille ris eller nudlier utenom, om du ønsker det. Maten plasseres midt på bordet over brett som varmes opp av telys, slik at rettene holder seg varme gjennom måltidet, og er enkle å dele.

LOVING HUT: Etter at Peking Palace ble en del av den store kjeden, har det vært små endringer tydelige for gjestene. Maten er den samme, i tillegg serverer du vegetarburgere og "feast and chips".

I fjor ble restauranten en del av kjeden Loving Hut, men den har beholdt Peking Palace i navnet. Vi har merket veldig lite forskjell, utenom skiltet utenfor, lampa i taket og at de har fått en ?specials?-meny med veganburger og ?feast and chips?. Garantert kjempegode begge to, men når vi går på Peking Palace er det for å kose oss med deres egne signaturretter.

Peking Palace har et utrolig utvalg av friskpressede juicer og smoothies. Milkshakes har de også. De tilbyr også en god del desserter, samt kaffe og te, også decaf.

Mandag til fredag tilbyr restauranten en varm lunsjbuffet. Prisene er herlig lave også her, 5,5 pund for å spise i restauranten, 3,2 pund for å fylle en take away eske.

Vi har aldri trengt å bestille bord på Peking Palace, men jeg har opplevd at restauranten har blitt full mens vi er der.

Anbefaling: Drumsticks til forrett, veggie chicken med sitronsaus til hovedrett. Ellers er det lurt å se etter rettene som er merket ?special?.

DRUMSTICKS: Favorittforretten, som serveres med en nydelig saus.

Adresse:
669 Holloway Road
London N19 5SE

Nettside:
thepekingpalace.com

Telefon:
(+44)(0) 20 7281 8989 / (+44)(0) 20 7281 5363

Åpningstider:
Mandag – fredag 12.00 – 15.00 (lunsjbuffet), 18.00 – 23.00 (middag)
Lørdag – søndag: 18.00 – 23.00
Take away/home delivery: Mandag – søndag 18.00 – 22.30

FLERE RESTAURANTANBEFALINGER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *