Klassisk eplekake

En tradisjon verdt å ta vare på. 

Jump to Recipe

Den tradisjonelle eplekaken bør vernes om som en nasjonalskatt, og jeg håper at den er pensum på barneskolen. Lite er nemlig bedre enn et stykke lun, nystekt eplekake med vaniljeis til. Og kaken er selvsagt kjempeenkelt å lage vegansk!

Denne kaken er knallgod, og den blir luftig og fin i ovnen. Her er det ikke noe fiksfanteri, dette er en tradisjonell eplekake der det eneste som er bittelitt moderne er at jeg bruker soyamelk. Av en eller annen grunn er det vanlig å bruke egg i en klassisk eplekake, og jeg kan ikke forstå hvorfor. Det er ikke nødvendig i det hele tatt!

Siden vi er inne på tradisjoner, anbefaler jeg å servere kaken med litt vaniljeis, piska havrekrem eller vaniljekrem.

Vegansk eplekake

Denne kaken er knallgod, og den blir luftig og fin i ovnen. Her er det ikke noe fiksfanteri, dette er en tradisjonell eplekake der det eneste som er bittelitt moderne er at jeg bruker soyamelk.

Prep Time 10 mins
Cook Time 40 mins
Total Time 50 mins
Course bakst
Cuisine norsk
Servings 1 kake

Ingredients
  

  • 75 g vegansk margarin
  • 2 dl sukker
  • 4 dl hvetemel
  • 2,5 ts bakepulver
  • 2 dl soyamelk
  • 4 epler
  • kanel
  • perlesukker

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader. Smør og mel en paiform.

  • Smuldre margarin og sukker i en bolle. Sil hvetemel og bakepulver over, og bland det i. Tilsett melken, og arbeid deigen raskt sammen. Ha deigen over i kakeformen.

  • Skjær eplene i skiver, og legg dem over deigen. Dryss kanel og perlesukker på toppen.

  • Stekes på nederste rille i 30-40 min.

  • Kaken smakes best mens den fremdeles er lun, men holder seg flere dager i kjøleskap.

Keyword kake

35 Comments

  1. Hva er diameteren på formen?

    1. Mari Hult

      22 eller 24 centimeter (husker ikke hvilken jeg brukte)…

      1. Ragnar

        Takk! 🙂

  2. Serverte denne til fredagskosen på jobb i dag. Stor suksess 🙂

    1. Mari Hult

      Så herlig!!! Tusen takk for den tilbakemeldingen, gledet nå på en fredagskveld 🙂

  3. elsker denne oppskriften!!! tusen takk, hele familien syntes den veganske verden er litt mer innafor nå 😉

    jeg pleier å ta en teskje kanel i selve deigen/røren også, anbefaler dette:))

    1. Mari Hult

      Herlig 🙂 🙂 Tusen takk for tilbakemeldingen!!!

  4. Kjersti Stensland

    Hei! Går det an å bytte ut margarin med olje i denne oppskrifta? 🙂

    1. Mari Hult

      Vil anta at det går helt fint, men har ikke prøvd selv!

  5. andreas larsen

    jeg Lagde Denne Veganske kaken idag til Min storebror som har Bursdag i morgen, og jeg brukte pærer og kiwi isteden for epler, den ser Fantastisk UT!!

  6. Denne var kjempegod! Og kjempeenkel! Jeg bytta ut soyamelk med rismelk siden jeg ikke skal ha noe særlig soya i kostholdet mitt. Og det funka det! Ja til kake til lunsj! 😉 Takk for oppskriften Mari!

    1. Mari Hult

      Hurra 🙂 Alltid så kjekt å høre 🙂 Takk!

  7. Hei Mari 🙂

    Lurer på om det er greit å bruke havremelk eller rismelk evt mandelmelk til denne, eller har soyaen en annen funksjon enn de andre plantemelkene ?
    Lurer for enkelte er ikke så begeistret når jeg sier det er soya i det jeg har laget…

    1. Fant jo overfor at det gikk å bruke rismelk iallefall 🙂 Så da går det sikkert med havremelk og !

      1. Mari Hult

        haha, herlig med spørsmål som svarer på seg selv! Håper det ble bra 🙂

  8. Jeg byttet ut hvetemelet med havremel og halve sukkermengden med sukrin gold – det funket helt fint. Siden soyamelken er så søt, skal jeg forsøke å redusere sukkeret noe neste gang. Kjempegodt med litt kanel i selve kaken også. Takk for en veldig god oppskrift!

    1. Mari Hult

      Så godt tips! Tusen takk for tilbakemelding 🙂

  9. June Aakvik

    Jeg har fått så mye skryt for denne kaken,og min veeeldig tradisjonelle familie kan ikke tro den er vegansk 😀 Jeg brukte kanel i selve kaken,eldorado smøremyk margarin og iKaffe havremelk, og den blir skikkelig saftig og kjempegod. Tusen takk for oppskrift!

    1. Mari Hult

      Hurra!! Tusen takk for kommentar 🙂

  10. Tidligere ikveld fant jeg ut at jeg hadde noen epler som hadde blitt oversett litt for lenge. Og nå sitter jeg med en fersk og deilig eplekake i stedet. Jeg gleder meg til å ta den med til jobben imorgen, men jeg må innrømme at jeg måtte ta en liten prøvesmak:) Tusen takk for kjempegod oppskrift!

    1. Mari Hult

      Så hyggelig å høre. Tusen takk 🙂

  11. Hei! Tenker å lage denne til familieselskap på søndag da vi har veganer i familien..jeg har flere kaker å bake så planen er å lage den i dag eller i morgen og fryse ned.. holder den seg fint etter frys og smaker like godt? Har laget en del vegan kaker, men aldri prøvd å fryse noen av de takk på forhånd 🙂

    1. Mari Hult

      Beklager sent svar!!! Håper det gikk greit. Kaken fryser veldig bra etter hva jeg har hørt (håper det kan hjelpe til neste gang) 🙂

  12. Var tom for smør på en søndag, om noen skulle havne i samme situasjon så gikk det helt fint å bruke olje (solsikke) istedenfor smør! 🙂

    1. Mari Hult

      Åh, flott! Takk for tips 🙂

  13. Laga denne eplekaka i går, og den er kjempegod !!

    gjorde litt feil da, og hadde i 4dl soyamelk 😛 men hadde i litt mer mel så blei den god alikevel 😀

    1. Mari Hult

      Herlig at det løste seg 😀 Kjempeglad du likte kaken! Den er visst en favoritt hos mange, og det er så fint synes jeg.

  14. Tusen takk for super eplekakeoppskift! Troelig en av de beste kakene jeg har laget. Skal lages igjen i dag, andre gang denne uka:-)

    1. Mari Hult

      Så herlig å høre! Tusen takk 🙂 Så glad den smakte!!

  15. Hei! Høres kjempegod ut! Har noen spørmål:
    – Jeg har ikke paiform, men en rund kakeform på 24 cm vil vel også funke? 🙂
    – Vil alpro mandelmelk fungere i oppskriften, eller bør jeg gå får soyamelk? I så fall original eller usøtet?
    – Må lage denne kvelden før jeg tar den med dagen etterpå. Vil den da holde seg best i kjøleskap over natten?

    Takk på forhånd 🙂 Gleder meg til å lage!

    1. Mari Hult

      Hei! Rundt kakeform fungerer utmerket, også mandelmelk 🙂 Er ikke store forskjellen på søtet og usøtet melk i kaker synes jeg.
      Går supert med kjøleskap over natten!

  16. Hei! Hvor mange personer / porsjoner er denne beregnet for?

    1. Mari Hult

      Vil tro du får cirka 8 gode stykker av den 🙂

  17. Elsker denne! Alle jeg lager den til ender opp med å kun bruke denne oppskriften selv i etterkant. Så saftig og så god!

    1. Mari Hult

      Sååå kjekt å høre!!

Leave a Reply to Mari Hult Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating