vegansk calzone oppskrift

Calzone

Italiensk godtepose. 

Jeg må innrømme at jeg sliter med vegansk pizza. Liker ikke noen av de veganske ostene, og har ikke funnet noen alternativer som jeg har blitt helt fornøyd med. Jeg føler meg som et dårlig menneske som mener at pizza trenger ost, men sånn er det bare.

Heldigvis er jeg ganske god på å lure meg selv. I  innbakt pizza, calzone, der klarer jeg meg nemlig helt fint uten ost, og synes pizzasmaken er helt som den skal være.

Det utrolig takknemlige med denne retten, er at du kan fylle den med hva som helst, bare prøv å ikke gjør det for tørt. Har derfor ikke lagt med oppskrift på noe fyll her, kun noen enkle forslag, for dette er ment som en basisoppskrift.

Varianten på bildet inneholder en tomatsaus med oregano, en tykk hvis saus (vegansk margarin, hvetemel, soyamelk, salt, muskat og næringsgjær) samt biter av vegansk chorizo.

Ingredienser til to porsjoner: 

    •  25 gram fersk gjær
    • 1,5 desiliter vann
    • 250 gram italiensk hvetemel type 00
    • 1 teskje salt

Forslag til fyll: 

    • Tomatsaus
    • Bechamelsaus
    • Grønnsaker
    • Bønner
    • Soppstuing

Framgangsmåte:
Smuldre opp deigen i en liten bolle. Varm vannet opp så det er fingervarmt, og ha i. Rør det litt sammen, og la det stå i ti minutter.

Sikt mel og salt over i en større bolle. Lag en grop midt i melet, og hell gjærblandingen i . Arbeid deigen raskt sammen slik at den blir myk.

Form deigen til et rundt emne, skjær et kryss i toppen av den og sett deigen til heving i ca 30 minutter.

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Ha mel på kjøkkenbenken, og velt deigen over. Del den i to, og kjevle hver del ut til en stor runding, maks en halv centimeter tykk.

Legg på fyll på den ene halvdelen av hver sirkel. Pensle kanten med vann, brett den andre halvdelen over. Press dem godt sammen. Overfør calzonen til stekebrettet, og gjenta med den andre.

Stek i femten minutter, eller til de har blitt gyldne.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *