

Vegansk parmesan
Kjempegodt til å drysse over pasta og salater.
I denne oppskriften utnytter vi ostesmaken fra næringsgjær og teksturen til gresskarkjernene. Resultatet er en vegansk “parmesan” som passer utmerket til å drysse over en hel del rekker.
Den er ikke så verst næringsmessig, heller. Næringsgjær er fult av protein, vitaminer og mineraler, mens gresskarkjerner i tillegg kan skilte med mye umetta fett.
Ønsker du å variere, kan du bytte ut gresskarkjernene med pinjekjerner.
Ingredienser til en skål:
-
- 1 desiliter gresskarkjerner
-
- 1 desiliter næringsgjær
-
- Litt godt salt
Framgangsmåte:
Rist gresskarkjernene i en varm og tørr panne.
Kjør dem deretter til fint pulver i en kjøkkenmaskin sammen med næringsgjær. Du må kanskje justere blandingsforholdet litt etter smak.
Smak til med salt.
Advert
Advert