Vegansk parmesan

Kjempegodt til å drysse over pasta og salater. 

I denne oppskriften utnytter vi ostesmaken fra næringsgjær og teksturen til gresskarkjernene. Resultatet er en vegansk “parmesan” som passer utmerket til å drysse over en hel del rekker.

Den er ikke så verst næringsmessig, heller. Næringsgjær er fult av protein, vitaminer og mineraler, mens gresskarkjerner i tillegg kan skilte med mye umetta fett.

Ønsker du å variere, kan du bytte ut gresskarkjernene med pinjekjerner.

Ingredienser til en skål: 

    • 1 desiliter gresskarkjerner
    • 1 desiliter næringsgjær
    • Litt godt salt

Framgangsmåte:

Rist gresskarkjernene i en varm og tørr panne.

Kjør dem deretter til fint pulver i en kjøkkenmaskin sammen med næringsgjær. Du må kanskje justere blandingsforholdet litt etter smak.

Smak til med salt.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *