

Tahini
Smaken av midtøsten – i et lite glass.
Tahini er en masse av malte og rista sesamfrø. Massen brukes i matlagning. Tahinien lages i Midtøsten av avskallede, lettristede frø. Østasiatisk sesammasse lages av frø med skallet på. Frøene bløtlegges ofte før bruk.
Tahini er veldig anvendelig, og passer som smakstilsetning i mange ulike retter. Den er god i marinader (spesielt til grillmat), dressinger, sauser og i hummus.
Tahini kan også være en av hovedingrediensene i supper. Den kan også brukes som pålegg, selv om den ikke er like smørbar som for eksempel peanøttsmør.
Næringsinnhold:
Tahini består av rundt 18 prosent protein, 26 prosent karbohydrater og 48 prosent fett.
Her får du kjøpt det:
Butikker som fører varer fra Midt-Østen eller Sørøst-Asia har ofte tahini, både i lys og mørk variant. Du kan også finne det i godt assorterte dagligvarebutikker, da oftest den østasiatiske varianten.
Du får også bestilt tahini på nett.
Lag gjerne tahini selv med denne oppskriften.
Tips:
Spe tahini ut med litt vann, sitronsaus, salt og finhakket hvitløk – og du har en nydelig dressing som for eksempel passer til salat og wraps.
Utvalgte oppskrifter: