Tahini

Smaken av midtøsten – i et lite glass. 

Tahini er en masse av malte og rista sesamfrø. Massen brukes i matlagning. Tahinien lages i Midtøsten av avskallede, lettristede frø. Østasiatisk sesammasse lages av frø med skallet på. Frøene bløtlegges ofte før bruk.

Tahini er veldig anvendelig, og passer som smakstilsetning i mange ulike retter. Den er god i marinader (spesielt til grillmat), dressinger, sauser og i hummus.

Tahini kan også være en av hovedingrediensene i supper. Den kan også brukes som pålegg, selv om den ikke er like smørbar som for eksempel peanøttsmør.

Næringsinnhold:

Tahini består av rundt 18 prosent protein, 26 prosent karbohydrater og 48 prosent fett.

Her får du kjøpt det: 

Butikker som fører varer fra Midt-Østen eller Sørøst-Asia har ofte tahini, både i lys og mørk variant. Du kan også finne det i godt assorterte dagligvarebutikker, da oftest den østasiatiske varianten.

Du får også bestilt tahini på nett. 

Lag gjerne tahini selv med denne oppskriften. 

Tips: 

Spe tahini ut med litt vann, sitronsaus, salt og finhakket hvitløk – og du har en nydelig dressing som for eksempel passer til salat og wraps.

Utvalgte oppskrifter: 

Hummus
Aubergineburger

HELE RÅVARELEKSIKONET FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *