

Tempehspyd
Kjempeenkel rett med marinert tempeh.
Utfordringen med denne retten er definitivt å få tak i tempeh. Får du til det, er nesten hele jobben gjort.
Jeg er så heldig at min lokale vietnamesiske butikk får inn fersk tempeh oftere og oftere. I frykt for at de skal gå tilbake til den gamle rutinen med å ha det en gang i halvåret, kjøper jeg bestandig med meg noen kilo.
Planen er alltid å fryse dem ned, så vi kan ha tempeh hele vinteren, men kommer aldri så langt. Tempeh er rett og slett for godt!
Dette er en skikkelig enkel variant, der tempeh skjæres i terninger og marineres, for så å stekes på spyd. Det kan serveres med en hel del tilbehør, jeg har fremdeles ikke bommet når det kommer til tempeh.
Ingredienser til to porsjoner:
-
- 1 desiliter soyasaus
-
- 2 spiseskjeer balsamicoeddik
-
- 2 spiseskjeer agavesisup eller lønnesirup
-
- 1 hvitløksfedd
-
- 1 centimeter ingefær
-
- 400 gram tempeh
-
- Olje til steking
-
- Sesamfrø
Framgangsmåte:
Start med å lage marinaden. Bland sammen soyasaus, eddik og sirup. Finhakk hvitløk og ingefær og ha i.
Skjær tempeh i store terninger, og la det ligge i marinaden i minst en time.

Tørk marinaden av terningene, og tre dem på spyd.
Varm opp olje i en panne, og stek spydene til tempebitene er gylne og fine på alle sidene. Hell eventuelt over litt av marinaden mot slutten av stekingen.
Dryss over sesamfrø før servering.
Tempehspyd smaker godt med for eksempel søtpotetstappe, nudler eller wok-grønnsaker.
Spydene kan også stekes på grillen.