Sjokolade- og appelsinsplittcupcakes

En smakskombinasjon av de sjeldne. 

CUPCAKES: To typer glasur gir disse cupcakene det stilige utseendet.

Tenk på kosen i påskeryggsekken, det er sjokoladen og appelsinen som er det viktige, ikke matpakken. Og det er neppe en tilfeldig kombinasjon.

Sjokolade og appelsin er nemlig ikke bare gode hver for seg, de blir faktisk enda bedre sammen.

Det er noe med det syrlige, søte, friske og gode – disse smakene passer som hånd i hanske. Så hvorfor ikke prøve i en cupcake?

Her har jeg brukt en ganske ordinær oppskrift på sjokoladecupcakes, og tilsatt appelsinsaft og revet skall. Glasuren deler jeg i to: En med kakaosmak, en med mer appelsin. Det kule utseendet får kakene ved at jeg har de to kremene lagvis i den samme sprøyteposen.

I denne oppskriften brukte jeg økologiske appelsiner, som egner seg bedre til juicing enn konvensjonelt dyrka.

Ingredienser til 12 kaker: 

  • 2,5 desiliter hvetemel
  • 1 desiliter kakaopulver
  • 2 desiliter sukker
  • 0,5 teskje bakepulver
  • 1 teskje natron
  • 2 desiliter soyamelk
  • 1 teskje eplesidereddik
  • 1 desiliter rapsolje
  • 1 appelsin

Glasur: 

  • 100 gram vegansk margarin
  • 4 desiliter melis
  • 1 spiseskje kakaopulver
  • 0,5 appelsin

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Fyll et muffinsbrett med 12 muffinsformer.

Bland sammen mel, kakaopulver, sukker, bakepulver og natron i en stor bolle.

Visp sammen soyamelk og eplesidereddik i en annen bolle, og la det stå et par minutter før du rører oljen i.

Riv skallet av appelsinen, og press ut saften (du kan godt gjøre det med appelsinen som skal i glasuren med det samme, og la det ligge til sides til du lager den). Ha skall og saft i melkeblandingen.

Hell de våte ingrediensene over i de tørre, og visp det raskt og kraftig sammen. Dette bør ikke ta mer enn et halvt minutt.

Fordel røren utover formene, de skal være ca to tredjedeler fulle. Bak i 20 minutter.

Pass på at kakene er helt avkjølt før du begynner å pynte.

Glasur: 

Kjør margarin og melis jevnt i en kjøkkenmaskin. Ta ut halvparten av massen, og bland inn kakaopulver. Ha appelsinskall og – saft i maskinen, og kjør til du har en jevn blanding. Spe eventuelt med mer melis for å få ønsket konsistens.

Legg de to glasurene lagvis i en sprøytepose. Bruk en ganske stor åpning, gjerne med dype tagger.

GLASUR: Sjokolade- og appelsinglasur lagvis i sprøytepose med stor åpning.

Fordel  glasuren utover cupcakene.

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE CUPCAKES FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *