Vegansk oreokake

Jeg sier som min gode venn Ola ville ha sagt: Dette er en festival av en kake!
Hadde du aldri trodd du skulle få vegansk oreokake? Fortvil ikke, nå er løsningen her!

Det er lange blikk jeg har sendt inn i kakedisken på både kafeer og kiosker. Den lille veganske muffinsen på Deli De Luca er jo god, men de skikkelige fristelsene er jo de som står kaldt. Og selv om blogger er fulle av veganske sjokoladekaker med noen knuste Oreos i, så er det noe med kaken som har både oreobunn, sjokolademousse og ostekrem!

Dette må det jo gå an å veganisere, har jeg fortalt med selv gang etter gang.

Og vet du hva? Det gjør det!

Da vi lagte denne kaken var det julaften og cupfinale på samme dag. Litt kreativitet, litt erstatningsprodukter (veganske oreokopier, havrefløte og soyakremost) og masse pågangsmot førte meg fram til denne herligheten, og nå er jeg så glad at jeg kan dele oppskriften med flere.

Hvordan du får tak i veganske “Oreos” leser du om her. 

Her er den, i all sin prakt: Min veganske oreokake.

Ingredienser: 

    • 200 gram veganske “Oreo”-kjeks
    • 50 gram vegansk smør eller margarin

Sjokolademousse: 

    • 300 gram vegansk kokesjokolade
    • 1 pakke silketofu (ca 350 gram)
    • 0,5 desiliter soyamelk, helst med sjokoladesmak
    • Noen spiseskjeer lønnesirup
    • 1 spiseskje kakaopulver
    • 1 teskje vaniljesukker

Ostekrem: 

    • 1 pakke vispbar havrekrem
    • 2,5 desiliter melis
    • 1 pakke vegansk kremost

Framgangsmåte: 

Finn fram en kakeform på mellom 20 og 25 centimeter i diameter. Grovknus kjeksbitene i en kjøkkenmaskin. De største bitene bør ikke være mer enn en centimeter lange. Ta ca en tredjedel av kjeksbitene ut, og legg til sides. Resten kjører du videre i maskinen til du har ganske små smuler.

Smelt smør/margarin over svak varme. Ha det i kjøkkenmaskinen med kjekssmulene.

Press blandingen ut i springformen. Sett kaldt.

Sjokolademousse: 

Smelt sjokoladen i vannbad.

Ha silketofu, soyamelk, lønnesirup, kakaopulver og vaniljesukker i en kjøkkenmaskin. Kjør til du har en jevn masse. Ha over den smelta sjokoladen, bruk en slikkepott for å få med deg alt. Kjør til du igjen har en jevn masse. Vend forsiktig inn halvparten av de gjenværende oreokakebitene.

Fordel sjokolademoussen over kakebunnen, og sett kaldt.

Ostekrem: 

Visp fløte og melis stivt. Ha deretter i kremosten, og visp til du ikke har flere klumper. Vend inn resten av kjekssmulene til slutt.

Fordel ostekremen over sjokolademoussen.

La kaken stå kaldt fram til servering.

37 Comments

  1. Kakemonsteret

    Ser fantastisk godt ut! Keep up the good work! Skal absolutt kjøpe kokeboken når den kommer.

    Lurte forresten på om det går ann å bruke noe annet enn vegansk kremost, ettersom slikt ikke selges her jeg bor?

    1. Mari Hult

      Takk for det 🙂 🙂 Jeg tror jeg hadde prøvd meg på å bruke kokoskrem istedenfor kremosten, og så ha i litt salt (altså det øverste fettlaget i kokosmelkboksene) 🙂 Håper det funker!

  2. Hei, har lyst til å prøve og lage denne kaken! Ser veldig god ut:)
    Hvor mange gram mener du med en pakke vegansk kremost?
    Er det tofutti sin du mener?

    1. Mari Hult

      Er tofutti sin ja 🙂 Vet ikke hvor mange gram den er, men alle merkene jeg har sett har vegansk kremost har like store bokser uansett.

      1. Håvard

        God kake, takk for oppskriften.
        Oreo er vegansk, såvidt jeg vet, men inneholder palmeolje som du påpeker. Det gjør også Tofutti sin kremost, bare sånn hvis du vil unngå palmeolje 🙂

      2. Mari Hult

        Oi, takk for informasjon! Jeg skal prøve meg med annen vegansk kremost neste gang og se om det fungerer det og 🙂

  3. Laget denne kaken lørdagsmorgen, holder denne seg til onsdagskveld? Hva mener du om det?

    Tusen takk for oppskrift, den ble veldig god 🙂

    1. Mari Hult

      Åh vanskelig å si altå. Jeg kan gå godt for tre dager i kjøleskap, men rett den ikke blir like pen etterpå

  4. Hei!
    Vurdere å lage denne kaken, men hva tror du om å bruke Oatly sin kremost? Vil du heller anbefale Tofutti sin?

    1. Mari Hult

      Går helt fint med den vil jeg tro 🙂 Ikke prøvd den selv, men kremost er kremost1

  5. Vanlig Oreo er også vegansk om du ikke visste det 🙂

  6. Kan me bruke vanlige tofu hvis me har ikke den silke tofu? 🙂

    1. Mari Hult

      Redd det ikke blir like bra 🙁

  7. Samantha

    Hei!
    Skal lage denne til barnebursdag til en liten jente som ELSKER den, men vet av erfaring at den gjerne faller litt sammen på reisen.
    Vet du om den tåler greit å fryses litt? Tenkte at den kanskje blir litt mer iskaleaktig da og kanskje holder formen litt bedre?

    1. Mari Hult

      Aldri prøvd, men tipper den vil fryse veldig bra 🙂 HAr sett folk lage iskaker av nesten lik oppskrift

  8. Madeleine

    Har laget denne minst 10 ganger nå, like god hver gang! Tusen takk for oppskrift Mari☺️

    1. Mari Hult

      Hurra 🙂 🙂 🙂 Takk for kommentar!

  9. KolestrolMannen

    Er det det samme hvilket vegansk smør man bruker? Hvilket merke bruker du?

    1. Mari Hult

      Pleier å bruke litt ulike typer. Nutana og Alpro har fungert veldig fint!

  10. Denne ser sykt god ut:-) Tenkte å lage den til helgen når vi skal i bursdag. Meeeen,jeg må helst ligge unna sukker. Kan jeg erstatte sukkeret og evt melisen med sukrin og sukrinmelis? Vh Tone

    1. Mari Hult

      Det går helt fint 🙂

      1. Tone Jenssen Løbekk

        Tusen takk! Da skal jeg ut og handle ingredienser etterpå

  11. Kan man erstatte lønnesirupen med lys sirup?

    1. Mari Hult

      Det tror jeg skal gå helt fint ja 🙂

  12. Elsker denne kaken men hver gang jeg lager den med havrefløte/soyafløte så blir den hvite delen utrolig tynn. Er akkurat som flytende is. Hva kan jeg gjøre?

  13. Går det greit å bruke soyafløte? Og hvor mye fløte skal brukes?

    1. Mari Hult

      Dersom du bruker den som kan vispes så går det bra 🙂 Prøv med 2 dl, det burde holde.

  14. Ser kjempegod ut! Kan denne lages dagen før, og stå i kjøleskapet?

    1. Mari Hult

      Jepp det går kjempefint 🙂

  15. Kaken er super god!
    Men for hver gang jeg skal lage den har butikkene byttet ut de veganske produktene sine med noe annet.
    Er det mulig å oppdatere denne til desiliter/gram? Ikke alt som kommer i “pakker” f.eks fløte og kremost.

    1. Mari Hult

      Ja definitivt, det skal jeg få til. Tusen takk for forslag!

  16. Hei, og takk for flotte og deilige oppskrifter. Lurte på en ting om denne Oreokaken. Når den er ferdig laget og har stått i kjøleskap frem til servering, går det da fint å ta den ut av formen uten at den blir ødelagt eller faller sammen? Kan jo eventuelt bli stående på bunnen under servering, men går det greit å ta av kakeformringen som er rundt? En god dag ønskes deg 🙂

    1. Mari Hult

      Hei! Det går helt fint å ta den av 🙂 Håper kaken smaker!

  17. Har laget denne kaken før og den er veldig god! Men sist jeg lagde brukte jeg kremost som ikke lenger er på markedet. Hvilken kremost hadde du brukt nå? Oatly naturell eller go vegan naturell kanskje?

    1. Mari Hult

      Jeg tror begge de to funker helt fint! 🙂

  18. Hei, hvilken fløte har du brukt? Usikker på om jeg finner vispbar havrefløte, er det Oatly sin eller?

    1. Mari Hult

      Hei! Dette er en skikkelig gammel oppskrift, og da var det andre produkter på markedet :/ Jeg brukte Go Green sin, mener jeg. Men uansett – alle fløter som stivner godt funker! Jeg synes både Gryr og Alpro sine er veldig gode – da trenger du kanskje ikke en hel pakke bare.

Leave a Reply to Madeleine Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *