

Vegansk oreokake
Jeg sier som min gode venn Ola ville ha sagt: Dette er en festival av en kake!
Hadde du aldri trodd du skulle få vegansk oreokake? Fortvil ikke, nå er løsningen her!
Det er lange blikk jeg har sendt inn i kakedisken på både kafeer og kiosker. Den lille veganske muffinsen på Deli De Luca er jo god, men de skikkelige fristelsene er jo de som står kaldt. Og selv om blogger er fulle av veganske sjokoladekaker med noen knuste Oreos i, så er det noe med kaken som har både oreobunn, sjokolademousse og ostekrem!
Dette må det jo gå an å veganisere, har jeg fortalt med selv gang etter gang.
Og vet du hva? Det gjør det!
Da vi lagte denne kaken var det julaften og cupfinale på samme dag. Litt kreativitet, litt erstatningsprodukter (veganske oreokopier, havrefløte og soyakremost) og masse pågangsmot førte meg fram til denne herligheten, og nå er jeg så glad at jeg kan dele oppskriften med flere.
Hvordan du får tak i veganske “Oreos” leser du om her.
Her er den, i all sin prakt: Min veganske oreokake.
Ingredienser:
-
- 200 gram veganske “Oreo”-kjeks
-
- 50 gram vegansk smør eller margarin
Sjokolademousse:
-
- 300 gram vegansk kokesjokolade
-
- 1 pakke silketofu (ca 350 gram)
-
- 0,5 desiliter soyamelk, helst med sjokoladesmak
-
- Noen spiseskjeer lønnesirup
-
- 1 spiseskje kakaopulver
-
- 1 teskje vaniljesukker
Ostekrem:
-
- 1 pakke vispbar havrekrem
-
- 2,5 desiliter melis
-
- 1 pakke vegansk kremost
Framgangsmåte:
Finn fram en kakeform på mellom 20 og 25 centimeter i diameter. Grovknus kjeksbitene i en kjøkkenmaskin. De største bitene bør ikke være mer enn en centimeter lange. Ta ca en tredjedel av kjeksbitene ut, og legg til sides. Resten kjører du videre i maskinen til du har ganske små smuler.
Smelt smør/margarin over svak varme. Ha det i kjøkkenmaskinen med kjekssmulene.
Press blandingen ut i springformen. Sett kaldt.
Sjokolademousse:
Smelt sjokoladen i vannbad.
Ha silketofu, soyamelk, lønnesirup, kakaopulver og vaniljesukker i en kjøkkenmaskin. Kjør til du har en jevn masse. Ha over den smelta sjokoladen, bruk en slikkepott for å få med deg alt. Kjør til du igjen har en jevn masse. Vend forsiktig inn halvparten av de gjenværende oreokakebitene.
Fordel sjokolademoussen over kakebunnen, og sett kaldt.
Ostekrem:
Visp fløte og melis stivt. Ha deretter i kremosten, og visp til du ikke har flere klumper. Vend inn resten av kjekssmulene til slutt.
Fordel ostekremen over sjokolademoussen.
La kaken stå kaldt fram til servering.
Ser fantastisk godt ut! Keep up the good work! Skal absolutt kjøpe kokeboken når den kommer.
Lurte forresten på om det går ann å bruke noe annet enn vegansk kremost, ettersom slikt ikke selges her jeg bor?
Takk for det 🙂 🙂 Jeg tror jeg hadde prøvd meg på å bruke kokoskrem istedenfor kremosten, og så ha i litt salt (altså det øverste fettlaget i kokosmelkboksene) 🙂 Håper det funker!
Hei, har lyst til å prøve og lage denne kaken! Ser veldig god ut:)
Hvor mange gram mener du med en pakke vegansk kremost?
Er det tofutti sin du mener?
Er tofutti sin ja 🙂 Vet ikke hvor mange gram den er, men alle merkene jeg har sett har vegansk kremost har like store bokser uansett.
God kake, takk for oppskriften.
Oreo er vegansk, såvidt jeg vet, men inneholder palmeolje som du påpeker. Det gjør også Tofutti sin kremost, bare sånn hvis du vil unngå palmeolje 🙂
Oi, takk for informasjon! Jeg skal prøve meg med annen vegansk kremost neste gang og se om det fungerer det og 🙂
Laget denne kaken lørdagsmorgen, holder denne seg til onsdagskveld? Hva mener du om det?
Tusen takk for oppskrift, den ble veldig god 🙂
Åh vanskelig å si altå. Jeg kan gå godt for tre dager i kjøleskap, men rett den ikke blir like pen etterpå
Hei!
Vurdere å lage denne kaken, men hva tror du om å bruke Oatly sin kremost? Vil du heller anbefale Tofutti sin?
Går helt fint med den vil jeg tro 🙂 Ikke prøvd den selv, men kremost er kremost1
Vanlig Oreo er også vegansk om du ikke visste det 🙂
Kan me bruke vanlige tofu hvis me har ikke den silke tofu? 🙂
Redd det ikke blir like bra 🙁
Hei!
Skal lage denne til barnebursdag til en liten jente som ELSKER den, men vet av erfaring at den gjerne faller litt sammen på reisen.
Vet du om den tåler greit å fryses litt? Tenkte at den kanskje blir litt mer iskaleaktig da og kanskje holder formen litt bedre?
Aldri prøvd, men tipper den vil fryse veldig bra 🙂 HAr sett folk lage iskaker av nesten lik oppskrift
Har laget denne minst 10 ganger nå, like god hver gang! Tusen takk for oppskrift Mari☺️
Hurra 🙂 🙂 🙂 Takk for kommentar!
Er det det samme hvilket vegansk smør man bruker? Hvilket merke bruker du?
Pleier å bruke litt ulike typer. Nutana og Alpro har fungert veldig fint!
Denne ser sykt god ut:-) Tenkte å lage den til helgen når vi skal i bursdag. Meeeen,jeg må helst ligge unna sukker. Kan jeg erstatte sukkeret og evt melisen med sukrin og sukrinmelis? Vh Tone
Det går helt fint 🙂
Tusen takk! Da skal jeg ut og handle ingredienser etterpå
Kan man erstatte lønnesirupen med lys sirup?
Det tror jeg skal gå helt fint ja 🙂
Elsker denne kaken men hver gang jeg lager den med havrefløte/soyafløte så blir den hvite delen utrolig tynn. Er akkurat som flytende is. Hva kan jeg gjøre?
Går det greit å bruke soyafløte? Og hvor mye fløte skal brukes?
Dersom du bruker den som kan vispes så går det bra 🙂 Prøv med 2 dl, det burde holde.
Ser kjempegod ut! Kan denne lages dagen før, og stå i kjøleskapet?
Jepp det går kjempefint 🙂
Kaken er super god!
Men for hver gang jeg skal lage den har butikkene byttet ut de veganske produktene sine med noe annet.
Er det mulig å oppdatere denne til desiliter/gram? Ikke alt som kommer i “pakker” f.eks fløte og kremost.
Ja definitivt, det skal jeg få til. Tusen takk for forslag!
Hei, og takk for flotte og deilige oppskrifter. Lurte på en ting om denne Oreokaken. Når den er ferdig laget og har stått i kjøleskap frem til servering, går det da fint å ta den ut av formen uten at den blir ødelagt eller faller sammen? Kan jo eventuelt bli stående på bunnen under servering, men går det greit å ta av kakeformringen som er rundt? En god dag ønskes deg 🙂
Hei! Det går helt fint å ta den av 🙂 Håper kaken smaker!
Har laget denne kaken før og den er veldig god! Men sist jeg lagde brukte jeg kremost som ikke lenger er på markedet. Hvilken kremost hadde du brukt nå? Oatly naturell eller go vegan naturell kanskje?
Jeg tror begge de to funker helt fint! 🙂
Hei, hvilken fløte har du brukt? Usikker på om jeg finner vispbar havrefløte, er det Oatly sin eller?
Hei! Dette er en skikkelig gammel oppskrift, og da var det andre produkter på markedet :/ Jeg brukte Go Green sin, mener jeg. Men uansett – alle fløter som stivner godt funker! Jeg synes både Gryr og Alpro sine er veldig gode – da trenger du kanskje ikke en hel pakke bare.