Søtpotetkaker

Lettvint middagsrett som passer med det meste. 

Det er med stor glede jeg ser at flere og flere butikker får inn søtpoteter. Ofte ligger de der, noen få poteter i bunnen av en pappeske, nederst i grønnsaksdisken, ikke langt fra de vanlige potetene. De ser litt merkelige ut, sjelden er de vasket skikkelig, og fasongen er litt klumpete.

Men får du kjøpt potetene, vasket dem og skrelt dem, da begynner det å bli kjekt. Søtpotet er nemlig kjempegodt, og veldig anvendelig! Sunne er de og. De er nemlig flotte stivelseskilder på samme måten som vanlige poteter, og inneholder i tillegg store mengder betakaroten, forstadiet til vitamin A. De er også fine kostfiberkilder.

Her har jeg brukt de i noen kaker, som stekes akkurat som burgere. De blir søte i smaken, og ganske myke inni, så de krever å bli servert med litt godt tilbehør (og ikke i burgerbrød).

Tips: Søtpoteter av god kvalitet skal være faste med glatt skall. Unngå poterer som er myke og rynkete og som har kutt og skader i skallet. Søtpotet bør ikke oppbevares i kjøleskap.

Ingredienser til to porsjoner: 

  • 600 gram søtpotet
  • 2 spiseskjeer soyasaus
  • 50 gram hvetemel
  • 1 teskje salt
  • 1 vårløk
  • En kvart rød chili
  • Olje til steking

Framgangsmåte: 

Skrell potetene, og skjær dem opp i mindre biter. Damp dem til de er møre (eventuelt kok om du ikke har utstyr til å dampe i).

Legg potetbitene på en rent kjøkkenhåndkle eller litt papir, slik at vannet trekker av. La de ligge sånn i minst en halv time.

Ha deretter søtpotetbitene over i en bolle, og mos dem med en gaffel. Rør inn soyasaus og hvetemel. Smak til med salt.

Finhakk vårløk og chili, og bland inn. Juster med hvetemel til du har en seig røre som holder seg godt sammen.

Varm opp godt med olje i en stekepanne. Bruk en spiseskje til å lage kaker av søtpotetdeigen. Press dem ned litt i pannen, slik at de ikke blir for tykke.

Stek på høy varme, i et par minutter på hver side.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *