Sitronmuffins med valmuefrø

Fantastisk gode muffins!

Disse er perfekte hvis du vil lage noe ekstra til søndagsfrokosten! Om du får besøk, vil ha noe ekstra til fotballkampen eller rett og slett bare vil kose deg – her er oppskriften!

Muffinsene er raske å vispe sammen, kan settes rett inn i ovnen, og smaker veldig godt mens de fremdeles er varme.

Sitron og valmuefrø er en velprøvd kombinasjon, og i smuldrete muffins fungerer det utmerket. Muffinsene tåler også at du erstatter en god del av hvetemelet med grovere mel.

Ingredienser til 12 muffins: 

    • 5 desiliter hvetemel
    • 2 desiliter sukker
    • 1 strøket spiseskje bakepulver
    • 2 spiseskjeer valmuefrø
    • 0,5 teskje salt
    • 2 desiliter soyamelk
    • 1 desiliter rapsolje
    • 1 sitron

Framgangsmåte: 

Sotvarm stekeovnen til 175 grader. Fyll et muffinsbrett med 12 former.

Ha hvetemel, sukker, bakepulver, valmuefrø og salt i en stor bolle. Bland sammen mel og olje i en annen. Riv skallet av sitronen, og press ut saften. Ha både skall og saft i melk- og oljeblandingen. Hell den over i det tørre, og rør raskt sammen. Du får en klissete, men ganske fast deig.

Fordel deigen utover formene. Stek i ca 25 minutter. Avkjøl muffinsene på rist.

Muffinsene smaker best den dagen de blir laget, etterpå blir de litt tørre i kantene.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *