Happycow

Vegetarianerens restaurant- og butikkguide på nett. 

FORSIDE: På forsiden til Happycow kan du blant annet utføre et søk etter restauranter og butikker.

Nettstedet Happycow er min beste venn når jeg planlegger reiser. Her får du en enkel og rask oversikt over hvor det er vegetarmat å få, både i restauranter og butikker.

Det første du gjerne gjør på Happycow er et søk. Her kan du søke på geografisk lokasjon, samt et stikkord om ønskelig. Stikkordene kan gå på hva som helst: Restaurantnavn, kjede, mat de serverer etc; Resept, pizza, vegan, burger og dessert er eksempler.

NB: Når du skriver inn lokasjon, finner Happycow en liste med alternativer til deg. Velg et av disse.

SØK: Skriv eventuelt inn et søkeord, i tillegg til å søke på geografisk lokasjon.

Etter at du trykker på søk, får du opp resultatsiden. Her får du en resultatliste med restauranter og/eller butikker som passer det aktuelle søket. Du får også opp et kart som viser hvor de forskjellige resultatene ligger.

Nå kan kartet ytterligere modifiseres med en rekke valg.

  1. Type – her kan du krysse av et eller flere valg: Vegan, vegetarian, veg-friendly og Stores n’ more
  2. Rating – her velger du om du vil ha steder som har fått alt fra en+ cows til 4+ cows (cows er Happycows brukergenererte rating-system)
  3. Price – her velger du mellom en til tre dollartegn.
  4. Sort by – hvordan du vil ha listen sortert
  5. Change radius – velg mellom alt fra 1 til 25 miles (en mile er litt over 620 meter)
  6. Results per page – her kan du velge hvor lang resultatlisten skal være per side
  7. (Remove key words) – kryss ut eventuelle stikkord som du ikke vil ha med i søket
SØKERESULTAT: Her får du opp en liste over de mest passende treffende, og et kart som viser hvor de forskjellige stedene ligger. Øverst kan du modifisere søket.

Restaurantene som er listet som “Friend” er med i et fordelsprogram som nettstedet tilbyr, derfor er ikke disse nødvendigvis de beste valgene, selv om de ligger helt øverst i søkeresultatet.

Hvis du nå går inn på en av resultatene, får du opp mer informasjon om den aktuelle plassen. Øverst finner du kontaktinformasjon, adresse, kart og en fyldig beskrivelse. Ofte også åpningstider, detaljert om hvilken type sted dette er, samt nettadresse. Til høyre i boksen kan du velge “Write a review” om du har lyst å dele dine erfaringer fra stedet. Her kan du også legge inn bilder.

Nederst i boksen kan du velge “Update”, om du har en melding til Happycow om at informasjonen bør oppdateres. Her kan også de som eier de aktuelle stedene legge inn meldinger. Knappen “Entry info” viser når stedet ble lagt inn, når det ble oppdatert og eventuelt hvem som har lagt det til.

Under denne informasjonsboksen, finner du bilder fra stedet, og deretter en liste med anmeldelser (om denne informasjonen er lagt inn i Happycow). I høyremargen anbefaler Happycow lignende steder som ligger i nærheten.

Happycow drives fram av brukerne, og dette har både positive og negative effekter. Positivt er at siden dekker utrolig mange restauranter og butikker, i hele verden, og listene blir hyppig oppdatert med justeringer og anmeldelser. Er for eksempel en restaurant listet som vegetar, men så kommer du der og finner ut at den er helt vegansk, kan du rapportere dette inn slik at det blir endret.

Den negative delen er at mange av restaurantanmeldelsene er veldig smålige og useriøse, og flere restauranter kan ende opp med mye lavere vurdering enn fortjent. I tillegg er jo siden internasjonal, så mange synes at restauranter er mye dyrere enn nordmenn gjerne opplever dem. Min mening er at du ikke kan ta alt som står der for god tofu.

Jeg anbefaler å sjekke ut beskrivelsen og vurderingene på Happycow, men også ta en titt på nettsiden til det aktuelle stedet. Her får du stort sett oppdaterte åpningstider, meny og priser. Ved å utføre et googlesøk på stedene kan du også få opp ytterligere anmeldelser.

Tips: Er du misfornøyd med resultatet, fordi du mener at mange steder ikke kommer opp, anbefaler jeg å endre miles-radiusen. Da får du ofte opp flere steder.

På Happycow finner du også blogger, forum, butikk, linker og mye annet kjekt innhold.

I tillegg til dette har de to apper, som kan lastes ned fra Appstore. Disse er kjempegode for veggiser på reisefot.

VegOut

Denne appen finner ut hvor du befinner deg, og finner deretter forslag til restauranter i nærheten av deg.

I søkeresultatet får du opp litt enkel informasjon om hvert sted, noen stikkord, hvor langt unna stedet er og en vurdering med opp til fem stjerner. Søkeresultatene kan sorteres etter avstand eller vurdering. Du kan også få opp en kartoversikt.

Restaurantene er også merket med vegan, vegetarian, veg friendly eller health food store.

Går du inn på hver enkelt restaurant, får du opp mer informasjon, som adresse, nettside, telefonnummer og link til vurderinger.

Appen kosten 2,99 dollar.

Her finner du VegOut i Appstore. 

VEGOUT: Restaurantguide på iPhone.

Happycow-app

Denne appel er ganske lik VegOut, men den ligner mer på nettsiden til Happycow.

Appen koster 2,99 dollar.

Her finner du appen i Appstore. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *