Blåbærmousse

Kjempeenkel dessert med nyplukka blåbær. 

En god regel når det kommer til frukt og bær er: Gå for de sterke fargene – jo sterkere farge, jo sunnere. Blåbær er intet unntak.  Blåbær inneholder stoffet antocyanidiner  som gir den fine fargen og beskytter mot mikroorganismer. Med andre ord så er de plantenes eget immunforsvar.

Det fantastiske er at disse viktige egenskapene overføres til vår kropp etter at vi har spist bær. Det fører til at vi får effektive antioksidanter som igjen er viktig mot utvikling av kreft og hjerte- og karsykdommer.


På hytta har vi blåbærbusker overalt, og i sesongen er det alltid lett å fylle opp et par spann med de blålilla skattene.

Det vi derimot ikke har så mye av er tilgjengelig kjøkkenutstyr og råvarer. Derfor gjelder det å tenke enkelt og kreativt når veganske desserter skal lages. Heldigvis er vi langt på vei med egenplukka bær og vispbar havrefløte!

Til denne moussen trenger du verken kjøkkenmaskin eller stavmikser. En elektrisk håndmikser er fint, men jeg brukte bare en manuell for å lage denne her. Det ble noen minutter visping og to par slitte hender, men det var verdt det!

Ingredienser til to porsjoner: 

    • 2 desiliter vispbar havrefløte
    • 2 desiliter blåbær
    • 2 spiseskjeer sukker

Framgangsmåte:

Visp kremen til den blir ganske stiv. Rør sammen blåbær og sukker med en gaffel. Blåbærene skal “sprekke” litt, men de skal ikke røres så kraftig av du får en jevn, flytende masse.

Vend bærene inn i kremen, og server med en gang.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *