Trippel sitron-cupcakes

Kaker med sitron som hovedrolle, birolle og statist.

Vet du hvorfor disse cupcakene er geniale? Fordi den friske sitronsmaken gjør at du kan spise ekstra mange av dem!

Her har jeg sitron i deigen, i en liten overraskelse i midten og i kremen. Før jeg startet var jeg litt usikker på om det ble overkill, men etter innspill fra pizzanorgesmester Sten, ble jeg overbevist om at en ikke får for mye sitron. Og ganske så riktig, disse kakene ble akkurat som de burde bli!

Blåfargen fikk jeg kjøpt vegansk hos Ms Cupcake i London, og du kan kutte den ut om du vil. Jeg brukte den mest for å få litt kontrast i fargene. Gult blir nok uansett penere å bruke her, men blått er og blir flott.

Ingredienser til 12 cupcakes: 

    • 3 sitroner
    • 3 desiliter hvetemel
    • 1 teskje bakepulver
    • 0,5 teskje natron
    • 2 spiseskjeer maisstivelse
    • 2 desiliter soyamelk
    • 1 teskje eplesidereddik
    • 2 desiliter sukker
    • 1 desiliter rapsolje

Lemon curd: 

    • 0,25 desiliter vann
    • 2 desiliter sukker
    • 2 spiseskjeer maisstivelse
    • 0,5 spiseskje vegansk margarin
    • 0,5 desiliter soyamelk

Sitronkrem: 

    • 100 gram vegansk margarin
    • 4 desiliter melis
    • Eventuelt vegansk konditorfarge

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Fyll et muffinsbrett med 12 muffinsformer.

Riv skallet av sitronene, og press ut sitronsaften. Sett to tredjedeler av skall og saft til sides, disse skal brukes i lemon curd og glasur.

Mål opp hvetemel, bakepulver, natron og maisstivelse, og sil over i en stor bakebolle.

Visp sammen melk og eddik i en mindre bolle. La det stå et par minutter. Rør inn sukker, olje, sitronskall og sitronsaft.

Hell de våte ingrediensene over i de tørre, og visp det raskt sammen. Du trenger maks et minutt her. Desto kortere desto bedre, da blir cupcakene luftige og fine.

Fordel røren utover formene, de skal ikke være mer enn to tredjedeler fulle. Vil du ha cupcakes “med haug på” (altså mer røre i formen) anbefaler jeg å spaye muffinsbrettet med vegansk stekespray først.

Bak kakene i 20 minutter. Avkjøles på rist.

Kakene må være helt avkjølte før du begynner å pynte dem, men det kan være greit å begynne å lage glasurene mens kakene står i ovnen.

Lemon curd: 

Rør neste tredjedel av sitronskall og -saft sammen med vann, sukker og maisstivelse i en liten gryte. Kok det langsomt opp mens du rører jevnlig. Når det har koker vil massen begynne å tykne. La det småkoke et par minutter, før du tar gryten av platen. Rør inn margarin og melk. Hell blandingen over i en skål, og sett til avkjøling i kjøleskap.

Sitronkrem: 

Pass på at margarinen har stått ute noen timer før du begynner å lage glasuren – det går mye enklere med litt myk margarin.

Kjør margarin og melis glatt i en kjøkkenmaskin. Glasuren skal være tykk og myk. Ha i sitronsaft- og skall, ta gjerne litt om gangen for å smake deg fram. Kjør maskinen videre, og spe med sitron og/eller melis til du får ønsket smak og konsistens.

For å få farget glasur:

Når du er fornøyd tar du halvparten av glasuren over i en bolle, og drypper noen dråper konditorfarge over blandingen i kjøkkenmaskinen. Kjør et par sekunder, ha eventuelt i noen dråper til for ønsket fargestyrke.

Bruk en spraypose med stor åpning, og legg hvit og farget glasur på hver sin side av posen (eller lagvis, eller blandet – fargene vil uansett blande seg litt når kremen kommer ut av posen)

Montering: 

Bruk en eplekjernekutter, liten kniv eller tilsvarende for å lage et hull i midten av hver kake.

Fyll på med en god teskje lemon curd.

Topp med rikelig med glasur.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *