Aprikoskompott

Hjemmelaget hyttedessert. 
Da jeg var mindre, ble det aldri skikkelig hyttetur uten “hyttedessert”, som var kompott på pose.

Min mor, som er fabelaktig til å lage mat, måtte ofte legge til side lekre dessertprosjekter, fordi søsteren min og jeg skulle ha kompott.

Jeg vet ikke hvordan det er for resten av familien, men for meg blir det fremdeles ikke hytte uten denne frukdesserten, men nå har jeg i alle fall anstendighet til å lage den selv. Kompott trenger minimalt med forberedelser, ingredienslisten er kort, og du lager desserten på under en halvtime.

I denne versjonen blir det likevel litt juks, for jeg bruker hermetiske aprikoser, men forskjellen i smak fra ferdiglaget er betydelig. Bruker du ferske aprikoser tar det en god del lengre tid.

Ingredienser til fire porsjoner: 

    • 2 bokser hermetiske aprikoser
    • 100 gram sukker
    • 0,5 desiliter vann
    • 1 vaniljestang

Framgangsmåte: 

Hell sukkerlaken ut av boksene. Denne trenger du ikke. Ha aprikoser, sukker og vann i en liten gryte. Snitt vaniljestangen opp på langs, og ha i gryta.

Kok blandingen opp, og la den småkoke. Rør lett med visp. Etter 25 – 30 minutter ta du gryten av varmen, og plukker ut vaniljestangen. La det avkjøles en liten stund, før du heller kompotten over i serveringsglass eller en skål. Sett kaldt fram til servering.

Server med vispet soya- eller havrefløte.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *