Blåbærpannacotta

En smakfull avskjed med sommerens siste blåbær. 

Det er alltid litt trist når blåbærsesongen går mot slutten. Når en plutselig ikke har uendelig med bær å ta av, føles det ekstra viktig å bruke bærene godt. 

Dette er en sånn måte. Panna cotta er en nydelig italiensk fløte- og vaniljedessert! Jeg bruker havrefløte, men du kan gjerne velge en annen. Soyamelk går også. Bare ikke spar på vaniljen: Bruk vaniljestang – det er ikke så dyrt – og desserten blir tusen ganger bedre enn med vaniljesukker. 

Ingredienser: 

    • En halv vaniljestang
    • 100 gram sukker
    • 4 desiliter havrefløte
    • 2 spiseskjeer agarflak
    • 1 desiliter blåbær

Framgangsmåte:

Del vaniljestangen i to, og ha den i en gryte sammen med sukker, havrefløte og agarflak. Kok opp under omrøring med en visp, og la det småkoke noen minutter mens blandingen tykner. Fortsett med å vispe jevnlig.

Ta gryta av platen, og hell i blåbærene. Bruk en gaffel og mos noen av dem.

Hell blandingen over i en skål, og sett kaldt fram til servering.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *