

Blåbærpannacotta
En smakfull avskjed med sommerens siste blåbær.
Det er alltid litt trist når blåbærsesongen går mot slutten. Når en plutselig ikke har uendelig med bær å ta av, føles det ekstra viktig å bruke bærene godt.
Dette er en sånn måte. Panna cotta er en nydelig italiensk fløte- og vaniljedessert! Jeg bruker havrefløte, men du kan gjerne velge en annen. Soyamelk går også. Bare ikke spar på vaniljen: Bruk vaniljestang – det er ikke så dyrt – og desserten blir tusen ganger bedre enn med vaniljesukker.
Ingredienser:
-
- En halv vaniljestang
-
- 100 gram sukker
-
- 4 desiliter havrefløte
-
- 2 spiseskjeer agarflak
-
- 1 desiliter blåbær
Framgangsmåte:
Del vaniljestangen i to, og ha den i en gryte sammen med sukker, havrefløte og agarflak. Kok opp under omrøring med en visp, og la det småkoke noen minutter mens blandingen tykner. Fortsett med å vispe jevnlig.
Ta gryta av platen, og hell i blåbærene. Bruk en gaffel og mos noen av dem.
Hell blandingen over i en skål, og sett kaldt fram til servering.