Ressurs: iHerb

Meget godt assortert nettbutikk med mange veganske produkter. 

IHERB: Kjekk nettside med godt utvalg i veganske produkter.

iHerb er en viktig ressurs for mange veganere. Det er en nettbutikk med utrolig stort utvalg i “spesialproduktene” våre. Prisene og portoen er lav.

Første gang du besøker siden kan den virke litt omfattende, og vanskelig å navigere, men fortvil ikke! Du kommer fort inni det.

Her har jeg laget en enkel guide til billig og god veganhandling på nettstedet.

NB. Langt fra alle produktene på iHerb er veganske, men de er som oftest godt merka. Du kan også inkludere “vegan” i søket ditt.

FORSIDE: Dette møter deg når du kommer inn på nettstedet.
 1. Søkefeltet: Her kan du søke etter varer på iHerb. Så snart du begynner å skrive noe inn i feltet, vil det dukke opp en liste med forslag til deg.
 2. Venstre meny: Her finner du praktiske ting som handlevogn med antall varer og handlebeløp, funksjonalitet for å bestille noe på nytt, og kontoadministrering.
 3. Kategorier: Her finner du hovedkategoriene for handling på iHerb. Denne menyen endrer seg ikke når du leter gjennom produkter. Trykker du på en kategori, vil en undermeny åpne seg med flere valgmuligheter.
 4. Forslag: Før du begynner å lete på produktmenyen, lister iHerb her opp en rekke forslag under de forskjellige kategoriene.
 5. Produktanbefalinger: Her vil iHerb liste opp bestselgere som passer til søket du har gjort.

Søk og navigering

Du kan navigere deg fram på iHerb på forskjellige måter, ved å søke,  ved å lete gjennom menyene eller ved å kombinere de to.

Hvis du for eksempel leter etter Numi sine te-produkter, kan du kikke i “Tea, Herbal”-kategorien.

Du kan også søke på Numi tea i søkefeltet, og når du allerede har navigert deg fram til “Tea, Herbal”-kategorien kan du velge å begrense søket til denne.

Nå vil du få søkeresultater som er begrenset til å passe både “numi tea” og “Tea, Herbal”-kategorien. Det kan også komme opp linker til relaterte kategorier, produkter eller merker, som gir deg mer valgmuligheter.

Tips: Dersom du ikke er på jakt etter noe spesielt, men bare vil kikke etter veganske varer, anbefaler jeg å gjøre søket “vegan” innen kategorien “food, groceries”. Link her. 

Handlevogn

Går du inn på “shopping cart” kan du holde deg oppdatert på pris og vekt på pakken din. Satser du på å slippe toll og å ha den laveste frakten, er dette veldig greit.

HANDLEVOGN: Eksempel på informasjon under "shopping cart".


 1. Hvert produkt har sin egen rad med informasjon om blant annet pris og vekt. Her kan du også administrere varene, for eksempel ved å velge “buy later”, om du vil utsette kjøpet, du kan endre mengde av varen eller velge den helt bort om du vil det.
 2. Dersom det er din første gang på iHerb, kan du putte inn en rabattkode her, og så spare du fem dollar! Her er en kode du kan bruke: BED649
 3. Her følger du med på pakkens totale kostnad og vekt. For å unngå toll må den varekostnadene være på under 200 kroner (mellom 28 og 35 dollar, kommer an på kursen). For å kunne benytte den billigste fraktmetoden på pakkens totalvekt være på under 1815 gram.

Frakt

iHerb tilbyr tre fraktalternativer. Den billigste kan du som nevnt over kun benytte deg av om vekten på pakken totalt holder seg under 1815 gram.

Når du er inne i handlekurven din, skriver du inn land og postnummer, så får du opp alternativene med priser oppdatert i forhold til vekten på pakken din.

Norske regler

Ikke alle varene på iHerb er det lovlig å importere til Norge. Noen er selvforklarende, som dopingmidler, andre er det litt vanskeligere med. USA har andre grenser for lovlig innhold i kosttilskudd enn oss, så det er greit å sjekke på linkene under om du er i tvil. Det er heller ikke anbefalt å bestille store menger om gangen.

Belønningssystem

For å få tak i mer kunder, har iHerb belønningssystemet iHerb Rewards. Hver kunde får en personlig kode, som de kan gi videre til andre. Dette vil sikre dem en rabatt på fem dollar på deres første kjøp, samt en ny kode som de kan gi videre til venner.

Min kode er BED649, og om noen benytter seg av denne vil jeg få en liten sum å handle for på iHerb (fire prosent av kjøpet), så jeg setter utrolig stor pris på støtten om noen bruker koden min!

Viktige ting å huske på

 • Importrestriksjoner gjør at det ikke er lovlig å importere Folic Acid, Folate eller Vitamin B Complex products
 • Flere medisinske supplemeter krever en resept før de kan importeres
 • På bestillinger under 200 NOK (mellom 28 og 35 dollar, kommer an på kursen) blir du ikke pålagt toll, selv om portokostnaden gjør at det blir over 200 kroner.
 • Bestillinger på over 200 NOK kan bli pålagt toll. Da må du også betale toll av porto.
 • Vær forsiktig ved å bestille gratis vareprøver. Dersom disse ikke er lovlige å importere, kan du risikere at tollen sender hele pakken tilbake til iHerb.
 • Er det første gangen din på iHerb, kan du bruke denne koden for å få fem dollar i rabatt: BED649

Greie nettsider å sjekke for mer informasjon:

LovData: Forskrift om legemiddelklassifisering
LovData: Forskrift om kosttilskudd
Toll- og avgiftsdirektoratet: Innførsel/Netthandel
Toll- og avgiftsdirektoratet: Omregningskurser
Posten: Fortolling prival/Tollregler i Norge

Forslag til kjekke produkter: 

Agarflak
Agarpulver
Glutenmel
Granulat av soyaprotein
Nori-ark
Næringsgjær
Silketofu, fast
Silketofu, myk
Soyamelkpulver
Udo’s Choice

FLERE RESSURSER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *