veganske pølser oppskrift

Italienske pølser med hvitløkspotetstappe

Fantastisk hverdagsmiddag!

Hvem hadde vel trodd at det skulle være så enkelt å lage veganske pølser?

Ingredienser til to store porsjoner: 

    • 1 desiliter utvanna og kokte svarte bønner
    • 2 desiliter grønnsakskraft
    • 1 spiseskje olivenolje
    • 2 spiseskjeer soyasaus
    • 1 spiseskje tomatpuré
    • 0,5 teskje liquid smoke
    • 2 spiseskjeer fennikelfrø
    • 2 spiseskjeer gresskarkjerner
    • 3 desiliter glutenmel
    • 0,5 desiliter næringsgjær
    • 1 teskje paprikapulver
    • 1 teskje chilipulver
    • 0,5 teskje løkpulver
    • 0,5 teskje hvitløkpulver
    • 1 teskje oregano
    • Salt og pepper

Potetstappe: 

    • 4 store poteter
    • 1 kinesisk hvitløk
    • 100 gram spinat
    • 1 vårløk
    • 2 spiseskjeer vegansk smør eller margarin
    • 0,5 desiliter soyamelk
    • Salt og pepper

Framgangsmåte: 

Mos bønnene med en gaffel. Bland dem sammen med grønnsakskraft, olivenolje, soyasaus, tomatpuré og liquid smoke.

Hakk opp fennikelfrø og gresskarkjerner. Ha bitene i en bolle sammen med glutenmel, næringsgjær, paprikapulver, chilipulver, løkpulver, hvitløkpulver, oregano, salg og pepper.

Arbeid raskt de våte og tørre ingrediensene sammen. Nå skal du ha en seig masse.

Klipp ut fire ark aluminiumsfolie, ca 15*15 centimeter. Fordel deigen over dem, og rull sammen til pølser.

Nå skal pølsene dampes i 40 minutter. Har du dampkoker er det glimrende. Jeg bruker en god, gammeldags fiskegryte, og det fungerer kjempefint. Det viktigste er at vannet ikke kommer i kontakt med pølsene.

Etter dampingen er ferdig, kan du servere pølsene som de er. Du kan også steke dem litt i en panne, eller putte på grillen.

Potetstappe: 

Kok opp godt med vann i en gryte. Skrell potetene, og skjær dem opp i terninger. Skjær skallet av hvitløken. Ha poteter og hvitløk i gryte, sett på lokket og la det trekke på lav varme i en times tid.

Mens potetene koker, kan du gjøre klar spinat og vårløk. Vask dem, og del vårløken opp i store stykker. La de dampe sammen med pølsene de siste fem minuttene.

Sil av vannet når potetene er møre, og mos potetbiter og løk sammen med en gaffel. Rør inn vegansk smør og soyamelk, og smak til med salt og pepper. Et par spiseskjeer næringsgjær smaker også godt i potetstappen.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *