Scones

Scones er mer enn stygge rundstykker! Med rett tilbehør utgjør de et nydelig lite måltid, og du lager dem på under en halv time.

Småbrødet av skotsk opprinnelse er obligatorisk til tekoppen, i alle fall om du befinner deg på de britiske øyer.

I scones brukes bakepulver som hevemiddel, og det betyr at sconesene ikke trenger noe hevetid før de settes inn i ovnen.

En liten detalj: Ordet scone har to vanlige måter å uttales i Storbritannia. Her er et lite dikt som summerer det opp:

I asked the maid in dulcet tone
To order me a buttered scone
The silly girl has been and gone
And ordered me a buttered scone

Ingredienser til 6-8 scones:

    • 5 desiliter hvetemel
    • 1 teskje salt
    • 2 teskjeer bakepulver
    • 1 desiliter sukker
    • 75 gram vegansk margarin
    • 2 desiliter soyamelk
    • Mel til utbaking

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 225 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Sil mel, salt, bakepulver og sukker over i en bolle. Skjær margarin i små terninger, og bruk fingrene til å smuldre de i melblandingen.

Tilsett melken, og rør alt raskt sammen til en deig. Den skal være ganske klissete. Det er viktig å blandet deigen sammen fort, behandles den for mye blir ikke sconesene like luftige.

Ha mel på kjøkkenbenken, og ha deigen over. Den skal ikke eltes, men prøv å få til at den er jevnt høy, ca to centimeter.

Press ut sirkler (eller andre figurer om du vil. Deigen eser ut i ovnen, så jeg ville holdt meg til enkle figurer som f.eks hjerter), og ha over på stekebrettet.

Bak i 15 minutter. Avkjøl noe før servering.

Tips: Scones smaker utmerket med hjemmelaget lemon curd.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *