Restaurantanbefaling: Mrs Marengo’s

Per oktober 2011 har Mrs Marengo’s blitt nødt til å stenge. Mye av tilbudet er blitt overført til naborestauranten Mildred’s, så jeg lar denne anbefalingen stå som den er. 

Vegetarisk frokost-, lunsj-, take away- og kake-kafe i London. 

MRS MARENGOS: Koselig vegetarkafe i hjertet av Soho.

Frokost på tur er alltid en liten utfordring. Selv om hotellet disker opp med soyamelk, frokostblanding, rundstykker og syltetøy, så er det ikke noen optimal start på dagen.

I London finnes det heldigvis frokostkafeer, også for vegetarianere og veganere! Så kjekt! Tidligere har jeg skrevet om Tibits. De serverer buffet inspireret av middelhavslandene og Asia hele dagen, og fram til 11.30 har de en del frokostretter.

Hvis du vil ha en litt mer tradisjonell vegetarfrokost i London, anbefaler jeg å stikke innom Mrs Marengo’s, en herlig kafé (som forøvrig også serverer lunsj). Den ligger ikke langt fra Carnaby Street i Soho, og du kommer dit raskt fra tubestasjonene Piccadilly Circus, Oxford Circus og Tottenham Court Road.

MRS MARENGO'S: Her blir du servert ved bordet av et enormt hyggelig personal.

Inne har de noen små bord, samt en vinduskarm og bardisk der det går an å spise, i tillegg til et par bord ute. Det pleier å være lett å få seg en plass, og det er fritt fram for å sette seg der du vil. Jentene bak disken er kjempekoselige, og insisterer på å servere deg ved bordet. De er kunnskapsrike og serviceinnstilte, og bidrar til å gjøre måltidet på Mrs. Marengos ekstra hyggelig.

På frokostmenyen er det mye å velge mellom, både vegetar, vegansk og vegetarretter som kan lages veganske (vegan option). Her finner du en tradisjonell english breakfast med vegetarpølser eller -bacon. De serverer ellers både rundstykker, omeletter, frokostblandinger, yoghurt, grøt og muffins.

Lunsjmenyen er enda mer omfattende, og her er det også mye å velge mellom for veganere. Ca 20 retter, mye forskjellig ekstra tilbehør, i tillegg til en hel del spesialer som endres fra dag til dag. Her får du burgere, salater, quiche, pastaer, falafel, wraps og utrolig mye mer.

Du kan også kjøpe med deg take away fra Mrs. Marengo’s.

VEGETARBURGER: På Mrs Marengo's serverer de tre forskjellige burgere daglig, to faste og en dagens spesial. Pommes frites og søtpotet fries kan bestilles i tillegg.

Og så til det viktigste: Kakedisken. Fylt med friselser, der mye kan spises av både veganere og de som ikke tåler gluten. Hurra! Kakene er strategisk plassert i vinduet, og her fylles det opp gjennom hele dagen.

På drikkemenyen har Mrs. Marengo’s alt en anstendig kafé bør ha. Her finner du ingen store merker som Coca-Cola og Pepsi, men friskpresset frukt- og grønnsaksjuice, veganvennlige shakes, smoothies, kjempegod kaffe, te og en del økologisk mineralvann (jeg anbefaler bringebærlemonade og ingefærøl). Men ikke føl deg presset til å kjøpe drikke om du ikke vil, mugger med vann og appelsinbåter står på alle bordene.

Og prisene? Like hyggelige som personalet.

Er du ekstra sulten, anbefaler jeg å stikke innom Mildreds, et jentesteinkast nede i veien. Restauranten har åpnet fra 12.00 til 23.00, og serverer fabelaktig vegetarmat i uformelle omgivelser.

KAKEHJØRNET: På Mrs. Marengo's har de fristelser for både veganere og glutenallergikere.

Adresse:
53 Lexington Street
London w1f 9as

Nett:
mrsmarengos.co.uk

Telefon:
(+44)(0)020 7287 2544

Åpningstider:
Mandag – fredag 09.00 – 16.00 (frokost serveres mellom 09.00 og 11.30, lunsj mellom 12.00 og 16.00)
NB: Åpningstidene endres i blant. Best å ringe eller å sjekke på døren om du vil være sikker.

MENY: Mye av menyen endrer seg daglig. Her finner du noe for enhver smak!

FLERE RESTAURANTANBEFALINGER FINNER DU HER.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *