Restaurantanbefaling: Mildreds, London

Vegetarisk comfort food i verdensklasse.

MILDREDS: Som en vanvittig bra og kul vegansk diner, med Londons herligste servitører.

Det var min gode venninne Elin som tok oss med på Mildreds første gang. Hun jobber for Visit Sweden i England, og har en nesten skummel kontroll på alt som er av kule spisesteder og matevents generelt i London. Hun har introdusert oss for flere av mine favorittrestauranter, og en av disse er Mildreds i Soho.

Tenk at folk går på restaurantene ved Piccadilly Circus når du har sånne som dette bare fem minutter unna, var reaksjonen til mannen første gang vi hadde vært på Mildreds. For det er virkelig ikke langt å gå. Fra tuben går du opp Shaftesbury Avenue, deretter opp forbi Windmill, deretter krysser til Brewer Street og fortsetter rett oppover forbi Zili Fish. Etter 100 meter ligger Mildreds på venstre side av veien.

I stilen er restauranten som en veldig pen diner. Lokalet er ikke så stort, men de har plass til mange. Du kommer inn i et trangt barområde med et par bord. Gjennom derfra kommer du inn i restauranten.

INTERIØR: Sofa langs veggene, små bord og ketchupflasker på bordene forsterker den uformelle tonen på Mildreds.

Rommet har sofa langs veggene, og cirka 20 små bord som står tett inntil hverandre. Støynivået er høyt – dette er ikke en plass for stille middagsdater. I taket er det er stort vindu, og restauranten har derfor mye naturlig lys (det er bare noen spotter utenom). Klientellet er variert, her er mange voksne par, folk som jobber i West End, de obligatoriske hipsterene og venninnegjenger.

Gjennom en trang trapp kommer du ned til toalettene, eller opp til diningrommet. Dette er et spesielt rom for litt større selskaper som ligger en etasje over resten av restauranten. Rommet skiller seg veldig ut: Det er stille, veggene er kledt i hvitt tre, og rommet har både peis og lysekrone. Her går det an å bestille bord, men til vanlig anbefaler jeg å sitte nede.

Menyen er stor, porsjonene blir du mett av, og prisene skremmer ingen. De er også veldig greie når vi spør om å dele en forrett eller dessert (og jeg har en mistanke om at de da lager ekstra store porsjoner).

FORRETT: Tempeh og sopp på spyd, en forrett som var nok til to.

Kjøkkenet er inspirert av mat fra alle verdenshjørner, med sunn comfort food som et gjennomgående tema. De gjør justeringer på menyen etter sesongene, men det går i mye av det samme: Burrito, pølser, burger, curry, pasta og thaimat. De har også en detox-salat, som mannen fikk klapp på skulderen av servitøren da han bestilte.

På menyen finner du ti forretter, prisene er mellom fem og syv pund. De har 12-13 hovedretter, mellom syv og elleve pund, i tillegg har de en hel del tilbehør du kan bestille. Syv-åtte desserter har de også, også de ligger på mellom fem og syv pund.

I tillegg til dette har de daglige spesialiteter, både forrett, hovedrett, burger og dessert.

Mange av rettene er veganske, og enda flere har en vegan option. Rettene er også merka om de er gluten- og/eller hvetefrie. Mildreds har blant annet noen fantastiske veganske og glutenfrie dessertvalg. Restauranten foretrekker økologiske råvarer, også på drikkesiden.

HOVEDRETT: Risotto cake, en gjenganger på Mildreds, der innholdet byttes ut med jevne mellomrom.

De har mye god te og kaffe, også med soyamelk, og har mange typer økologisk mineralvann tilgjengelig.

Men selv om lokalet er herlig og maten supergod, er det personalet som gjør at denne plassen virkelig skiller seg ut.

Servicen er uformell, personlig og fantastisk hyggelig. Mannen har fått kjeft av servitøren fordi han måtte legge ned mobilen og snakke med meg heller, samme servitør plasserte to gjester som kom alene på bord ved siden av hverandre, mens han sang All by Myself og påpekte at det var no pressure. Andre servitører jobber i shorts og sneakers, og favoritten min er prikk lik Jennifer Aniston.

Noen meter opp i gaten ligger samarbeidspartneren Mrs Marengo’s, en kake- og takeawaycafe som også serverer lunch.

Tips: Mildreds tar ikke imot reservasjoner i restauranten. Kommer du før 18.00 er det enkelt å få bord, er du der senere må du belage deg på å vente i baren.

DESSERT: Vegansk bananostekake, utrolig godt. Mildreds har et godt utvalg desserter for både veganere og glutenallergikere.

Adresse:
45 Lexington Street
London W1F 9AN

Nettside:
mildreds.co.uk

Telefon:
(+44) (0) 20 7494 1634

Åpningstider:
Mandag – lørdag 12.00 – 23.00
Søndag stengt

MILDREDS: Fra barområdet er det utsikt til livet i Lexington Street. Nevnte jeg at vi har møtt på Antonio Banderas rett nede i gaten?

FLERE RESTAURANTANBEFALINGER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *