vegansk nachos oppskrift

Nachos

Sprø chips, gode bønner, kremete nøtteost og knallgod tomatsalsa. What’s not to like? 

Endelig er den her.

Du kan trygt si at jeg har prøvd og feilet en del når det kommer til vegannachos.

For meg er vi nødt til å ha noe på toppen inne i ovnen, noe som ikke brenner seg, men som får en litt god skorpe når det stekes. Og svaret? Cashewost! Såklart!

Ikke bare er det veldig godt, men den milde smaken erstatter både ost og rømme fra en tradisjonell nachos.

NB: I oppskriften min på cashewost anbefaler jeg at den står kaldt 24 timer før servering. Dette er ikke nødvendig om du skal bruke den på nachos.

Ingredienser: 

    • 1 desiliter tørka sorte bønner
    • 1 spiseskje økologisk grønnsaksbuljongpulver
    • 200 gram tortillachips

Tomatsalsa: 

    • 1 plommetomat
    • En kvart rødløk
    • En halv rød chili
    • 1 hvitløksfedd
    • 1 avokado
    • Noen kvaster koriander
    • En halv lime
    • Salt og pepper

Framgangsmåte: 

La bønnene ligge i bløt i noen timer. Kok dem deretter i vann med buljongpulver til de er møre, ca tretti minutter.

Forvarm stekeovnen til 200 grader.

Fordel tortillachipsen i en stor ildfast form. Ha bønnene over, og topp med cashewost. Stek i ca 15 minutter, til osten begynner å bli gyllen.

Tomatsalsa: 

Skjær tomaten i to. Grav ut innmaten med en spiseskje. Skjær av festet for stilk og kast. Skjær fruktkjøttet i små terninger.

Rens og finhakk rødløk, chili og hvitløk. Skjær avokadoen i to. Ta ut steinen, og bruk en spiseskje til å ta ut innmaten. Skjær i terninger.

Finhakk koriander.

Bland tomater, løk, chili, hvitløk, avokado og koriander i en bolle. Press limesaften over, og smak til med salt og pepper.

Hell salsaen over nachosen før servering.

2 Comments

  1. Hvor mange personer er oppskriften beregnet på? 🙂

    1. Mari Hult

      To 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *