Panna cotta med tyttebær

Norsk vri på italiensk dessert med den egentlige kongen av skogen.

Det er tyttebærtid, så kom deg ut i skogen! Tyttebær vokser vilt i mesteparten av Norge, og du kan plukke det helt gratis mange steder. Og ta med deg mye når du først er i gang – bæret har nemlig meget lang holdbarhet, faktisk er tyttebær en av de mest lagringsdyktige bærsortene som finnes.

Tyttebær skal være røde, rene, tørre og modne. Tyttebær skal ikke være bløte, ha mørke flekker eller mekaniske skader, og de oppbevares best i kjøleskap.

Tyttebær er en kilde til vitamin E og kostfiber. Og nevnte jeg at de er fulle av antioksidanter?

Her bruker jeg de røde skjønnasene i en italiensk fløte- og vaniljedessert, nemlig panna cotta. Det urnorske bæret passer supert i kombinasjonen, og desserten kan serveres både til hverdags og fest.

Ingredienser til fire porsjoner: 

    • 2 desiliter tyttebær
    • 1 desiliter sukker
    • 1 vaniljestang
    • 4 desiliter havrefløte
    • 3 spiseskjeer agarflak

Framgangsmåte: 

Rør sammen tyttebær og sukker i en gryte. De vaniljestangen på langs. Dra ut så mye som du klarer, og ha både det og resten av stangen i gryta. Rør deretter inn havrefløte og agarflak. Varm forsiktig opp under omrøring. La det småkoke i noen minutter, det skal begynne å tykne. Smak til om du har nok sukker i.

Plukk ut vaniljestangen, og hell over i en skål eller serveringsglass. Sett kaldt fram til servering. Panna cottaene trenger vanligvis ikke mer enn en halv time for å stivne.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *